Henri iskreno o situaciji u Liverpulu

Autor: Đorđe Đokić
ponedeljak 27.08.2012.
12:08
Izvor: Sportske.net

Vlasnik Liverpula Džon Henri otvoreno je za lokalnu štampu objasnio u kojoj situaciji je preuzeo Liverpul, kao i sa kakvim problemima se sreo. Misli da su na dobrom, ali dugom putu.

Povezane vesti

"Mnogo posla je još pred nama" - tvrdi Džon Henri, vlasnik Liverpula.

Hneri, čija Fenvej grupa je preuzela Liverpul 2010. godine poručio je navijačima da ih čeka dug put ka samom vrhu, ali da zna dobro šta je na tom putu potrebno uraditi.

Henri je vlasnik i Red Soksa i situaciju u Liverpulu je uporedio sa sličnom situacijom koju je imao u ovoj slavnoj bejzbol franšizi po dolasku.

"Najbolje je to ovako da objasnim. Nije isto kad treba da okrenete prekookeanski brod da ide u suprotnu stranu i gliser. Za neke stvari treba vremena.

Kada pogledate naše rivalstvo sa Junajtedom jasno je da zaostajemo. Slično je bilo i između Red Soksa i Jenkisa kad smo došli u klub. Od kad smo stigli u Liverpul znali smo da je pred nama izazov. Nasledili smo velike probleme. Nismo imali dubinu u sastavu, a imali smo velike iznose na platnom spisku. Imali smo probleme i sa igračima koji su ulazili u pozne godine. Znali smo da će biti teško.

Kad smo kupovali Liverpul, Tom i ja smo otišli u dugu šetnju kako bi porazgovarali i doneli odluku. Morali smo da odlučimo da li stvarno želimo da prihvatimo takav izazov. Navijači ne mogu da shvate koliki je to izazov.
" - rekao je Henri u intervjuu za lokalni Eho.

"Gledali smo finansijsku situaciju, ugovore, plate, igrače, omladinsku školu. Što smo duže gledali, izgledalo je sve gore." - iskren je bio Henri.

Henri misli da su uradili dosta, ali da je dosta posla pred njima i da će trebati vremena da se Liverpul vrati tamo gde mu je mesto.

U međuvremenu čini se da Liverpul ide u dobrom smeru. Novi trener Brendan Rodžers doveden je da na duže staze vrati Liverpul na put uspeha. Rodžers je najavio da će do kraja prelaznog roka stići još jedno ili dva pojačanja, a cilj je Liga šampiona koja bi dosta promenila situaciju u klubu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.