Hoće li nam Holandija 'ukrasti' Gudelja?!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.03.2014.
22:33
Izvor: Sportske.net

Sudeći prema izjavi koju je Nemanja Gudelj dao holandskim medijima, jedina prepreka na putu da vezista AZ Alkmara zaigra za reprezentaciju Holandije trenutno je poziv koji bi mu Luj Van Gal uputio.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Momak koji je u Severnoj Irskoj debitovao u dresu "A" reprezentacije Srbije lako bi mogao da odustane od "Orlova" i priključi se selekciji Holandije, zemlje čiji pasoš ima baš kao i srpski.

U holandskom "Telegrafu" pojavila se vest u kojoj je Dik Advokat, trener AZ Alkmara za koji nastupa Nemanja Gudelj, nahvalio vezistu i poručio kako bi Srbin imao šta da pokaže ukoliko bi mu bila data prilika da nastupi za holandsku reprezentaciju.

"Svakako da bi imao šta da pokaže u reprezentaciji, posebno ako se ima u vidu kome je sve ukazivana čast da se oproba u dresu sa nacionalnim grbom. Smatram da je Nemanja napravio veliki iskorak u tekućoj sezoni i da zaslužuje sve pohvale" rekao je Advokat koji je nekada sedeo na klupi "Lala".

Holandski mediji zatražili su mišljenje Nemanje Gudelja po ovom pitanju, a interesantno je da je Srbin izrazio pozitivan stav kada je mogućnost igranja za Holandiju po sredi!

"Ukoliko bih dobio poziv sigurno da bih dobro razmislio. Niko me do sada nije pozvao ali sam spreman za razgovor. Reprezentativni poziv ne bi bio mala stvar i sigurno da je veliki kompliment" rekao je Gudelj i dodao,

"Posedujem dva pasoša, holandski i srpski, tako da u tom pogledu ne postoji prepreka da zaigram za Holandiju. Ako bih dobio poziv Luja Van Gala bio bih spreman za pregovore, to bi bio logičan korak" zaključio je Gudelj.

Nemanja je pre samo sedam dana debitovao za reprezentaciju Srbije u Dablinu ali mu ta činjenica ne bi smetala da u nastavku karijere brani boje Holandije jer pravila tako nalažu.

Podsećamo da je Gudelj pre nekoliko nedelja odbio poziv reprezentacije BiH rekavši da želi da igra za reprezentaciju Srbije ali je jasno da mladi vezista ne bi odoleo ukoliko bi ga "Lale" poželele u svom nacionalnom timu.

Ne propustite