Hoće li se UEFA smilovati Zvezdi?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 04.05.2014.
10:22
Izvor: Sportske.net

Crveno-beli će u utorak pokušati da izbegnu suspenziju, pripremili su plan vraćanja dugova i nadaju se da će dobiti još vremena. Najbolja varijanta novčana kazna. Savez od velike pomoći...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Na prošlom sastanku je delegacija kluba sa "Marakane" pojačana gensekom Lakovićem predstavila plan rešavanja problema nagomilanih dugova. Obaveze postoje, deo je izmiren, međutim, veliki problem je recimo presuda na 600 000 evra koju ima Bronovicki, ili dug Radu.

Crveno-beli su zatražili dodatne rokove da reše problem, što se tiče obaveza UEFA traži da one zaključno sa 2013. budu izmirene što je gotovo nemoguća misija.

Problem za crveno-bele je činjenica da su upozoravani i da im je gledano kroz prste, da UEFA već nekoliko godina prati situaciju vezano za dugove i da je imala dosta strpljenja.

Ipak, u Zvezdi se nadaju najboljem, odnosno da će proći sa novčanom kaznom.

Predsednik UEFA, Mišel Platini, se zalaže da klubovi ne budu izbacivani iz Evrope, već da se suoče sa novčanim kaznama, ali treba reći da je ovo njegova želja i da su komisije evropske kuće fudbala koje donose odluke nezavisne.

Veliki plus bi mogao da bude Zoran Laković, odnosno FSS koji ima jak uticaj u organima UEFA. Naš savez se svim silama bori da pomogne Zvezdi da izbegne ono najgore, nemogućnost da se bori za ulazak u Ligu šampiona, u situaciji kada je titula skoro izvesna, tri kola pre kraja šampionata.

Za klub bi ovo bio i novi finansijski udarac posle koga bi se teško oporavili, što bi UEFA morala da ima u vidu, jer bi uz uspeh u Evropi, svakako finansijska situacija za Zvezdu bila povoljnija.

No, to je ipak razmišljanje u stilu "šta bi bilo, kad bi bilo", najbolja varijanta je produžetak roka, uz finansijske sankcije koje su izvesne. Naravno, Zvezda bi morala da poštuje rokove, ali bi joj to dalo neki manevarski prostor da proda igrače, dobavi novac i od sponzora i tako ispuni svoje obaveze.

Odluka neće biti doneta posle sastanka u utorak, ali presudu treba očekivati veoma brzo, najverovatnije do kraja nedelje.

Zvezdo, držimo ti palčeve!

Ne propustite