Hodžson: "Trofeji su obaveza Engleske"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.05.2012.
19:46
Izvor: Sportske.net

Engleska reprezentacija dobila je danas novog selektora koji će tim predvoditi u naredne četiri godine. Prvo veliko iskušenje Roja Hodžsona očekuje za mesec dana kada počinje EP a iskusni stručnjak izneo je svoja očekivanja kao menadžer Engleske.

Povezane vesti

FA je promovisala novog selektora koji će morati da radi punom parom u narednih mesec dana pošto do početka EP u Ukrajini i Poljskoj ima nešto više od četiri nedelje.

Prvi utisci ovog istaknutog stručnjaka nakon promocije na selektorskom mestu bili su sjajni. On je izrazio uverenje da je san svakog trenera da postane selektor reprezentacije kao što je Engleska ali i da je svestan težine koju nosi taj posao.

"Svi smo svesni da posao selektora Engleske reprezentacije predstavlja vrhunac karijere za domaće menažere ali ujedno donosi ispitivanja i kritike, tako da sam spreman na sve" rekao je Roj Hodžson.

Nakon toga, Hodžson se osvrnuo na igrače i navijače koji su ključ uspeha jednog nacionalnog tima. Svoje sunarodnike pozvao je da veruju u ono što reprezentacija radi i da pruže podršku timu u svakoj situaciji.

"Veoma je važno da igrači veruju u ono što radimo. Ništa manje nije važna ni vera nacije u naše mogućnosti. Upravo zbog toga očekujem veliku podršku sa svih strana" poručio je Hodžson.

Na Hodžsonu je da odredi spisak putnika za Evro 2012. a on je poručio da će sačekati okončanje Premijer lige pa da će nakon toga doneti odluku. Za kraj, pozvao je sve one koji vole reprezentaciju da stanu uz tim koji će nakon dugo vremena pokušati da donese trofej sa velikog međunarodnog takmičenja.

"Nadam se da će svi u zemlji stati iza reprezentacije zato što želimo da podarimo naciji uspeh koji nacionalna selekcija čeka od 1966. godine. Biće teško ali verujem da imam dovoljno vremena da donesem važne odluke pred početak EP. Uvek moramo da idemo na prvenstva sa namerom da osvojimo trofej zato što smo fudbalska velesila" istakao je Hodžson.

Engleska će EP početi utakmicom sa Francuzima a taj meč je zakazan za 11. jun. Na Roju Hodžsonu ostaje veliki teret da reprezentaciji Engleske povrati ugled koji je uživala polovinom 20. veka i da pokuša da sa EP donese trofej koji svi na "ostrvu" dugo iščekuju.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.