Hokejaška Liga šampiona - Počinje nokaut faza

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.11.2021.
15:00
Izvor: Sportske.net

Na programu osmina finala...

Epa/Bjoern Larsson Rosvall
Epa/Bjoern Larsson Rosvall

Povezane vesti

U utorak se nastavlja hokejaška Liga šampiona, na programu su mečevi osmine finala, igraju se dva meča, otpali su oni slabiji, a videćemo nekoliko pravih derbija između klubova koji su u ovom takmičenju prethodnih sezona imali značajnu ulogu. 

Skeleftea - Sparta

Česi su prvi put u Ligi šampiona posle istorijskog plasmana u finale pre četiri sezone. Tada su nakon velike borbe poraženi u meču za tituluz od Frolunde Geteborg. Do sada su četiri puta u nokaut fazi igrali protiv timova iz Švedske, imaju polovičan učinak. Čeka ih dug put na sever Skandinavije gde po tradiciji dobro prolaze. Skeleftea igra ofanzivan hokej, ali su u grupnojh fazi pokazali da umeju da se brane. Sparta ima čvrstu odbranu, samo dva tima su primila manje golova. Čini nam se da ovo neće biti ofanzivna utakmica, ekipe su slične po kvalitetu.

Bolcano - Luko

Italijani su prošle godine pali na ovoj prepreci, sada će probati da odu makar korak dalje, ali rival je Luko, odličnu finski tim koji je, kao i Tirolci pokazao odličnu formu u grupnoj fazi. Tim Marka Virtanena ima više iskustva, ulaze kao blagi favoriti protiv "Lisica" sa severa Italije. Odbrana Luka je odlična, oni  zaista igraju u stilu imena, jer na finskom Luko znači "katanac".

Friburg - Minhen

Red Bul iz Minhena je starosedelac u takmičenju, pre tri godine su se dokopali finala gde ih je zaustavila Frolunda. Švajcarci su bili perfektni u prvoj fazi, Friburg je prvi tim u istoriji takmičenja koji je završio prvi deo sa vih šest pobeda i 18 bodova, uz +18 gol razliku. Ove ekope su već igrale pre četiri godine, tada je odlučio gol više Švajcaraca koji su otišli u polufinale. Oba tima su u dobroj formi u domaćim šampionatima, možda je Friburg kvalitetniji, ali na strani "Bikova" iz Minhena je iskustvo.

Adler Mahnhajm - Frolunda

Nemci će ugostiti evropskog prvaka, Adler je dva puta igrao u osmini finala, nikada nije prošao ovu fazu, biće im veoma teško, sa druge strane je četvorostruki prvak Evrope. Kada se pogleda grupna faza, oba tima su bila relazivno efikasna, Šveđani su završili prvi u grupi, ispred Ciriha, nisu blistali ali su imali dovoljno snage da se kao prvi probiju u top 16 fazu, i ipak bi sve osim pobede u ovom dvomeču bilo veliko iznenađenje.

Klagenfut - Leksands

Istorijski duel, Austrijanci i Šveđani nisu nikada igrali jedni protiv drugih. Klagenfurt je uspeo konačno da se domogne druge faze, recimo pre pet godina u debiju nisu dobili nikoga, pa je ovo jasno veliki korak napred. Leksands je debitant, prva sezona i odmah su u top 16 fazi, četiri pobede tokom jeseni, od toga dve na strani od ukupno tri utakmice. Oni su favoriti po kvoti, ali nije Klagenfut toliko slab...

Vaksjo - Tapara

Skandinavski derbi, Lejkersi će u svojoj "Vida Areni" gde je atmosfera fantastična ugostiti tim iz Tamperea. Oba tima su iskusna, dugo u Ligi šampiona, Finci su uvek prolazili grupu u šest pokušaja, ali nikada ovu fazu, sada je šansa za najbolji rezultazt u istoriji. Tapara je tim koji igra na gol više, radi se o jednom od najefikasnijih timova u Evropi i sigurno ni u Švedskoj neće odustati od napadačke taktike.

Cirih - Rogle

Gosti su debitanti u Ligi Šampiona, ali su odigrali odličnu grupnu fazu i sa skorom 5-1 stižu u Švajcarsku. Neće im biti lako, mada je Cirih pre par godina bio redovan u top 8 fazi, nema više tako jak tim. Ipak, kod kuće igraju bolje, mada su Šveđani već u grupnoj fazi putovali u Švajcarsku i dobili Cug.

Ruen - Red Bul Salcburg

Francuzi če tražiti osvetu za poraz u četvrtfinalu pre dve godine. Ruen je tada remizirao u prvoj utakmici, ali je ubedljivo poražen u Austriji. I sada bi bilo iznenađenje da eliminišu "Bikove" ali je razlika u kvalitetu ekipa ipak manja nego pre nekoliko godina.

 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak