Hrvati se ogradili od rasista

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 16.06.2012.
20:17
Izvor: Sportske.net

Fudbalski savez Hrvatske nije čekao da sazna krajnji ishod disciplinskog postupka koji je UEFA pokrenula protiv njega zbog rasističkih ispada navijača na meču sa Italijom već se unapred ogradio od tih "pojedinaca" koji su delovali u svoje ime.

Povezane vesti

Hrvatski fudbalski savez tokom dana izdao je saopštenje za javnost u kojem je pokušao da se ogradi od rasističkih ispada svojih navijača na meču sa Italijom.

"Fudbalski savez Hrvatske ograđuje se od devijantnog ponašanja dela navijača na EP u Poljskoj i Ukrajini i oštro osuđuje njihove ispade. Hrvatski fudbalski savez, članovi reprezentacije, kao i članovi tehničkog dela nacionalnog tima u potpunosti podržavaju aktivnosti koje će UEFA sprovesti kako bi identifikovala osobe koje su svojim ponašanjem ugrozile ugled takmičenja, bez obzira iz koje zemlje dolaze" stoji u saopštenju Hrvatskog fudbalskog saveza.

UEFA je nakon meča Hrvatske i Italije pokrenula disciplinski postupak protiv navijača Hrvatske i sprovodi neophodnu istragu kako bi saznala ko je osoba koja je ka Baloteliju bacila bananu.

Hrvatski savez je u petak već kažnjen od strane Evropske fudbalske federacije zbog ispada navijača na meču sa Irskom.

Tada su huligani palili baklje i utrčali u teren da bi čestitali Biliću na uspehu a to će FS Hrvatske koštati 25.000 evra.

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.