Hrvatska - Zdravko Mamić nije Dalaj lama

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.12.2013.
17:35
Izvor: Sportske.net

Zagrebački Opštinski sud doneo je odluku da Zdravko Mamić nije širio mržnju prema Srbima u sada već dobro poznatoj polemici sa tamošnjim ministrom sporta Željkom Jovanovićem.

Povezane vesti

Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić oslobođen je optužbi za podsticanje na mržnju protiv Srba u Hrvatskoj posle sukoba sa ministrom sporta Željkom Jovanovićem, koga je svojevremeno nazvao i hrvatomrscem, uz pominjanje njegove nacionalne pripadnosti.

U obrazloženju presude navodi se da je Mamić u spornim izjavama izražavao ''lični animozitet prema minustru Jovanoviću, ali da u tom slučaju nije bilo podsticanja na nasilje i širenje mržnje''.

Sudija je takođe dodao i da se mišljenje koje je tada izneo Mamić ne mora slediti od strane drugih, pominjući u tom kontekstu i Dalaj lamu.

''Ovo nije klasična situacija, na koju pomislite kao kada neko vikne 'Ubij Srbina'. Smatram da je ovde reč o izražavanju ličnog animoziteta delom zasnovanog na nacionalnoj netrepeljivosti, ali nije motivisano na način da podstakne nekoga da mrzi Srbe. Mamić nije Dalaj lama da se mora slediti. Ali, ne čudi me ni da se ministar našao uvređen'', objasnio je sudija.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.