I Kalinić Šumadinac

Autor: Đorđe Đokić
subota 13.07.2013.
14:24
Izvor: Sportske.net

Kragujevčani moraju brzo da rade. Posle Marinovića, u Kragujevac stigao i Nikola Kalinić.

Povezane vesti

Nikola Kalinić je drugo po redu pojačanje Radničkog za nastupajuću sezonu. Kalinić, koji je branio boje novosadske Vojvodine, potpisao je ugovor sa Đavolima i nastupaće za Radnički u narednih godinu dana.

Novo pojačanje Radničkog je dobio poziv Dude Ivkovića da se priključi pripremama A reprezentacije, nakon odličnih partija koje je pokazao kao član Univerzitetske reprezentacije Srbije sa kojom je osvojio srebro u Turskoj.

Kalinić je ponikao u Spartaku, a prošle godine je za Vojvodinu beležio prosečno oko 10 poena, 4 skoka i 2 asistencije. Visok je 202cm i ima 21 godinu.

"Kalinić je igrač koji može da igra dve pozicije - tri i četiri. Dopada mi se takav profil igrača, kako postiže poene, zapao mi je za oko još pre godinu dana, kada nije bio slobodan igrač kao sada. Ima još puno prostora za dalje napredovanje. Biće to dobar član ekipe koju ćemo da afirmišemo kroz ABA ligu i Evrokup. Imaće priliku da se pokaže, a i sasvim dovoljno vremena da se adaptira na Radnički. Podsećam da je pozvan u reprezentaciju, a ima za sobom dobru sezonu u Vojvodini." - rekao je Miroslav Nikolić o svom novom igraču.

Nikolić je predstavio i kako će proticati formiranje sastava za sezonu 2013/2014.

"U prvom talasu pojačanja posvećeni smo domaćim igračima, pa smo tako odlučili da nam prvi izbor bude iskusni Marinović. Biće tu još imena, objavićemo ovih dana potpisivanje novih ugovora. Ima nekih igrača koji su sada zainteresovani za povratak u naše redove, istovremeno uveliko pregovaramo i sa igračima koji bi po prvi put nosili dres Radničkog. Videćemo šta je obostrano najpodesnije, vagamo da bismo bili potpuno u skladu sa budžetom za novu sezonu. Od starih igrača, u novoj sezoni svoj prostor dobiće takođe reprzentativci: Birčević, Dimić i Jović, i siguran sam da će to iskoristiti, a uz njih za svoje mesto u prvom timu boriće se mlađi Milosavljević i Vučković. To su igrači koji su hteli da ostanu u Radničkom i da nije učesnik ABA lige i Evrokupa. Na takvu odanost, mi u stručnom štabu znamo kako ćemo da uzvratimo - nisu se naigrali do sada kod nas, ali njihovo vreme dolazi. Nestrpljivi su već otišli, ja im želim svako dobro van Kragujevca, na silu nije moguća dobra saradnja." - objasnio je Nikolić.

Zanimljivo je da Nikolić nije pomenuo Miljenovića, a koji je prošle godine potpisao 4-godišnji ugovor sa Kragujevčanima.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.