I najbolji plaču, šta je sa Kasiljasom i Bufonom?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 21.10.2013.
10:09
Izvor: Sportske.net

Dvojica bez ikakve dileme najboljih golmana sveta u ovom veku doživljavaju teške trenutke. Španac ne brani, Italijanu sve češće gledaju u krštenicu. U sredu će se ponovo suočiti, uz večnu dilemu, ko je najbolji golman našeg vremena?

Povezane vesti

Uvek kada igraju Juventus i Real, a takvih je prilika bilo u Ligi šampiona u ovom veku čak šest, Bufon i Kasiljas su bili konstanta.

U sredu uveče i jedan i drugi bi trebalo da budu na golu, ali čini se da nikada pre nisu bili ovako osporavani. Sveti Iker je rezerva Lopezu u ligi, ali dobija šansu u Evropi, dok je Bufon bez konkurencije kao i prethodnih 12 godina u Juventusu, ali se sve češće pominje da je vreme da ustupi mesto nekom mlađem.

Điđi Bufon je primio četiri gola juče u Firenci, kod jednog je mogao mnogo bolje da reaguje, on je navijače Juventusa navikao na čuda, pa se sada svaki primljeni gol nalazi pod lupom.

U januaru će Bufon napuniti 36 godina, videćemo hoće li mu ovaj Mondijal biti poslednji ili će probati da stigne Zofa koji je u 40. podigao pehar u Španiji na SP 1982.

Ima ugovor sa Juventusom do 2016. rekao je da će braniti dok ne smeta i dok se ne pojavi bolji, ali neke intervencije ove sezone mnoge su naterale da se zamisle.

Kod Kasiljasa nisu problem godine već činjenica da posle Murinja i Anćeloti smatra da je Lopez u prednosti. Iker je sinonim za Real, ali i za Španiju, izgubiće mesto na golu "Crvene furije" ako ne bude branio standardno. To što će na gol u kupovima, nudi tek desetak mečeva do polusezone, nije dovoljno, pa ne isključuje mogućnost da u januaru učini nezamislivo, ode iz matičnog kluba.

Inače, kada govorimo o tim sudarima Reala i Juventusa u Ligi šampiona, Bufon je u prednosti u međusobnim duelima, Juventus je u ovom veku dva puta eliminisao Real u Ligi šampiona, posle poraza na "Bernabeu" stizali su prednost Merengesa na "Dele Alpiju", a 2008. u grupnoj fazi su dva puta slavili protiv kraljevskog kluba.

Ali, kada se pogledaju brojke Kasiljas je osvojio više trofeja, pogotovo reprezentativnih od Bufona. Međutim, oni koji smatraju Bufona najvećim golmanom u novijoj istoriji (zvanično je proglašen za najboljeg u poslednjih četvrt veka) to pravdaju činjenicom da je bio ključ u svim timovima za koje je branio, a posebno se to odnosi na Italiju.

Sa druge strane Kasiljas je važan, ali ne i presudan šraf u neverovatnoj reprezentaciji Španije sa kojom je osvojio Mondijal i dva EP.

Ko je po vama bolji?

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.