I Partizan u finalu, ''večiti'' se bore za titulu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 25.04.2013.
22:54
Izvor: Sportske.net

Posle Crvene zvezde, u finale ABA lige plasirao se i Partizan. Posle velike borbe u jednoj ''tvrdoj utakmici'' sa malo poena crno-beli savladali Igokeu sa 63:57 zahvaljujući znatno boljoj igri u poslednjoj četvrtini.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Pravu ''rovovsku'' borbu vodili su košarkaši Igokee i Partizana u drugom polufinalnom susretu završnog turnira ABA lige.

Partizan je nešto bolje ušao u meč, delovao sigurnije, a do prve osetnije prednosti došao je posle dve vezane trojke Davisa Bertansa za vođstvo od 14:8.

Do kraja prve četvrtine Partizan je uspeo da zadrži solidnu prednost, koja je posle 10 minuta igre iznosila ''plus 7'' - 17:10.

Međutim, od tog trenutka, koš Igokee kao da je postao ''začaran'' za košarkaše Partizana. Bukvalno im u napadu ništa nije polazilo od ruke, niko nije mogao da pogodi iz igre, već samo sa linije slobodnih bacanja, pa se prednost crno-belih sve više topila.

Snažni centar Igokee Edvards je igrao sve bolje i na poluvreme se otišlo vođstvom domaćih od 25:23. Partizan je u ovom delu igre upisao samo šest poena!

Mučenje crno-belih nastavilo se i u trećoj četvrtini. I dalje neefikasni, a iako je i Igokea teško dolazila do koša, prednost domaćeg tima je postepeno rasla, do 36:30.

Partizan onda nekako uspeva, uglavnom sa linije slobodnih bacanja da uhvati priključak i čak na kraju ovog dela igre stekne minimalnu prednost - 41:40.

Blagu prednost crno-beli uspevaju da održe u narednih nekoliko minuta, a kada je Milosavljević vezao dve trojke, počeo je rasplet u korist crno-belih.

Vujoševićev tim bio je sve razigraniji i sigurniji u šutu, pa je razlika u njihovu korist postala i dvocifrena - 58:45 na četiri minuta pre kraja!

Igokea pravi seriju 4:0, posle čega Vujošević traži tajm-aut.

Ali, onda Lučić pogađa za tri, za vođstvo od 61:49 i na minut i po pre kraja gotovo rešava meč.

Do kraja nije bilo vremena da Igokea učini nešto više, pa će u finalu ABA lige igrati Zvezda i Partizan - 63:57 na kraju!

U Partizanu posle svega najefikasniji Bertans sa 15 poena, a Žofri Lovernj je upisao 12. Igokeu su takođe predvodili stranci - Edvards sa 19 i Hemonds sa 15 poena.

Ne propustite