I Savan u senci sjajnog Štimca!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.01.2013.
21:19
Izvor: Sportske.net, SEM

Košarkaši Banvita pobedili su Anadolu Efes sa 82:76 u derbiju 16. kola turskog šampionata, a jedan od najzaslužnijih za taj trijumf bio je Vladimir Štimac.

efesbasket.org
efesbasket.org

Povezane vesti

Banvitu je do bila 14. pobeda ove sezone i sada deli prvo mesto na tabeli sa Fenerbahče Ulkerom, dok je Efes petoplasiran sa skorom 13/3.

Štimac je u trijumfu nad istanbulskim timom zabeležio novi ’dabl-dabl’, zahvaljujući tome što je za skoro 26 minuta na terenu postigao 15 poena i imao 12 skokova i jednu asistenciju. Efikasniji od srpskog košarkaša u pobedničkom timu bio je samo Samjuel Hose Mehija sa 20 poena.

''Pokazali smo da nam je forma na zavidnom nivou. Efes je izuzetno jaka ekipa, koja ima po nekoliko sjajnih pojedinaca na svim pozicijama. Mi smo odigrali izuzetno dobro kao tim i na kraju smo zasluženo slavili'', rekao je posle utakmice Štimac.

U timu Efesa istakao se Semih Erden sa 14 poena i šest skokova, a isti broj poena imao je i Džordan Farmar. Srpski reprezentativac Duško Savanović za 20 minuta na terenu upisao je sedam poena i dva skoka.

U narednom kolu, sledeće subote, Banvit gostuje Olinu, a pre toga u okviru Evrokupu u sredu gostuje Trijumfu.

Ne propustite