Ibra i treneri, "manipulant, loš čovek, neznalica, glumi generala..."

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 05.06.2014.
17:39
Izvor: Sportske.net

Zlatan Ibrahimović je imao dosta trenera, on ne trpi autoritet, a nema baš puno lepih stvari da kaže za većinu njih...

Povezane vesti

Zlatan Ibrahimović je veoma zanimljiva tema za medije, a njegovi odnosi prema trenerima kreću se od obožavanja, preko netrpeljivosti, do podsmeha.

U svakom slučaju ovaj težak karakter je noćna mora za trenera, ali često i saigrače.

Reči hvale ima za Murinja, makar u svom sistemu vrednosti.

"On je manipulator, makijavelista, učiniće da se osećate posebnim i da budete spremni da poginete za njega. Ali, na kraju vas iskoristi i uvek bude po njegovom. Bez obzira, za Murinja sami bio spreman da dam život", kaže Ibra koji je samo godinu sarađivao sa Portugalcem.

Godinu je radio i sa Gvardiolom.

"On je veliki trener, ali je loš čovek. Sve je bilo u redu, a onda je počeo da ćuti, sa mnom nije razgovarao pola godine. On se trudi da bude perfektan i vodi računa o imidžu, dok je Murinja za to baš briga, ne pretvara se"
, dodaje Ibrahimović.

Pretio je da će nokautirati Gvardiolu, a mnogi tvrde da je na ovakvo ponašanje trenera uticao i Mesi koji je želeo drugačiji tip saigrača u napadu i da bude što bliže golu.

Ibra je stigao i da se zakači sa Van Galom, koji mu nije bio trener, ali jeste tehnički direktor u Ajaksu.

"On se ponaša kao general, ima kompleks više vrednosti. Kapiram da namećete disciplinu kada su igrači mladi, ali da tretirate tako ozbiljne fudbalere je smešno. Zbog toga uvek dolazi u sukob sa zvezdama jer svako ko drži do sebe to neće trpeti", smatra Ibrahimović.

Što se Maksa Alegrija tiče, Ibrahimović nije do sada pričao o njemu javno, ali je progovorio Đanluka Zambrota koji je otkrio u svojoj knjizi da je Šveđanin umalo pretukao Alegrija posle poraza od Arsenala u Ligi šampiona.

Procurelo je da su se svađali i oko jedne starlete, mada je posle smene Alegrija, Ibra iz Pariza rekao da mu je žao i da trener uvek plati ceh, iako nije najveći krivac.

Fabio Kapelo je dve godine u Juventusu bio trener Ibri, forsirao ga je prve sezone na račun Del Pjera, kasnije mu je zamerao na slabijim partijama, a priča se i da nije bilo "Kalćopolija" da je Kapelo tražio od Mođija da proda Ibru.

"Nisam naučio ništa od Manćinija i Kapela, kada to uporedim sa Murinjom", rekao je jednom Ibra.

Međutim, on je takođe nazvao "Don Fabija" demonom koji ume da pročita fudbalera.

"Jednom je toliko vikao na Tirama da je poruka bila jasna, šutirao je stvari po svlačionici, naučio me je da moraš da zaslužiš poštovanje. Uz to, objasnio mi je da moram da šutiram iz svih pozicija uz konstataciju da najbolju tehinku u klubu ima trener golmana jer šutne loptu 1000 puta na treningu. To je isto tražio od mene, samo iz različitih pozicij
a", priseća se Ibra.

Za kraj smo ostavili Manćinija.

"On je sam prokockao poverenje svlačionice, pričao je o nama loše posle Liverpula. Imali smo dobar odnos, ali tada se izgubilo, otišao je ostavivši iza sebe tim u kome ga niko nije poštovao", objašnjava Šveđanin.

Jednom su kamere snimile Ibrahimovića kako sebi u bradu kaže, "Nadam se da ćete smeniti", kada ga je Manćini izvukao iz igre. On je tada odbio da se pozdravi sa trenerom...

Teško je sa Ibrom, još teže bez njega...


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.