ICU u ponedeljak daje svoj sud o Armstrongu

Autor: Beta Beta
petak 19.10.2012.
19:18
Izvor: Beta

Međunarodna biciklistička unija (ICU) objavila je danas da će u ponedeljak saopštiti svoj stav o izveštaju Antidoping agencije SAD (USADA) o Lensu Armstrongu, u kojem je on predstavljen kao višegodišnji varalica.

Povezane vesti

ICU je izveštaj USADA dobila prošle nedelje i ima rok do kraja nedelje da potvrdi odluku američke agencije o oduzimanju sedam trofeja sa Trke kroz Francusku ili da se žali Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

USADA je doživotno suspendovala Armstronga i navela da bi trebalo da izgubi titule zbog svoje umešanosti u "najsloženiji, profesionalizovani i uspešni doping program koji je sport ikada video".

Predsednik ICU Pet Mekvejd je u današnjem saopštenju naveo da će u ponedeljak u ženevi na konferenciji za novinare izneti stav svoje organizacije o slučaju Armstronga.

Armstrong je zbog izveštaja USADA već ostao bez ključnih sponzora, a podneo je i ostavku na mesto predsednika dobrotvorne organizacije za borbu protiv raka, čiji je osnivač.

Armstrong je pobeđivao na Turovima od 1999. do 2005. godine.

Direktor Tur d'Fransa Kristijan Prudom rekao je da čeka odluku ICU da bi uklonio Armstrongovo ime iz istorije trke, koja sledeće godine obeležava 100 godina postojanja.

On je ranije rekao da Trka neće imati pobednika ako se trofeji oduzmu Armstrongu.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.