Ignjatovićeva u Šladmingu vežba za ZOI

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.02.2013.
15:53
Izvor: Sportske.net, SEM

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović u naredna tri dana učestvovaće na dve trke na Svetskom prvenstvu u austrijskom Šladmingu. Nevena će prvo u četvrtak startovati u veleslalomu, dok je dva dana kasnije očekuje slalom.

skisavez.com
skisavez.com

Povezane vesti

Pred gotovo izvesno najvažnije trke sezone, Ignjatovićeva ističe da želi da odskija najbolje što ume i da će se boriti za što bolji plasman.

"Pred start sezone sam rekla da želim da pokažem svoje najbolje skijanje u Šladmingu i sigurno je da ću dati sve od sebe. Ne bih da predviđam rezultat, volela bih da dobro odskijam i boriću se za to. Ako u prvoj vožnji uđete među 30 najboljih, startujete drugu među prvima, po glatkoj stazi i najboljom vožnjom imate šansu da popravite svoj plasman" rekla je Ignjatovićeva.

Svetsko prvenstvo će za Nevenu poslužiti kao neka vrsta generalne provere pred ono što je očekuje sledeće sezone, a to su Zimske olimpijske igre u Sočiju.

"Do Sočija me očekuje još mnogo toga, ali može da se kaže da je ovo Svetsko prvenstvo veoma slično Olimpijskim igrama. U Šladmingu želim da odskijam najbolje što mogu, ali, takođe, imam želju da napredujem iz trke u trku sve do Sočija. Do tada ću imati još puno trka i kvalitetnih treninga, a kraj ove sezone i gotovo cela sledeća će mi biti neka vrsta provere i pripreme"  naglasila je Nevena.

Od početka ove sezone srpska skijašica je učestvovala na velikom broju trka, posebno u Evropa kupa, ali je startovala i u Svetskom kupu.

"Ove sezone sam najviše vozila trke Evropa kupa i još nekoliko u Svetskom kupu, koje su bile dosta jake. U slalom sam bila konstantna u Evropa kupu i skoro na svim trkama sam bila među osvajačicama bodova, a najbolja pozicija mi je bila 18. S obzirom da sam na mnogim trkama imala veoma dobre druge vožnje, mogla sam i do boljih plasmana. Ipak, zadovoljna sam, mislim da mogu da budem još bolja. Svaka trka mi pomaže da napredujem"  rekla je Nevena.

Prva vožnja veleslaloma na programu je u četvrtak od 10 časova, dok je druga od 13.30. Slalom je zakazan za subotu, a satnica je ista kao za veleslalom.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.