Igrali su Zvezda i Đer – Pobedila je Nataša!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 21.11.2013.
09:40
Izvor: Sportske.net

Rezultat utakmice odigrane u Železniku je u drugom planu, pobednica ovog prijateljskog susreta je Nataša Kovačević.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Sinoć su se u dvorani u Železniku sastale košarkašice Crvene zvezde i mađarskog Đera, rezultat ovog susreta bio je 71:73.

Bitnija stvar od brojki na semaforu je poruka koju je još jednom svetu poslala Nataša Kovačević, ova nepokolebiva devojka, koja zrači nepopravljivim optimizmom.

“Želim da se zahvalim svima koji su došli. Ovo nije utakmica za mene, ovo je utakmica u čast sporta, naročito ženskog i vaspitanja koje nam on pruža. Ovo je utakmica u spomen tragedije i u čast Petera Tabodija, Akoša Fuzija i njihovih porodica. “

„Ovo je utakmica koja ne označava kraj, već novi početak. Ovo je utakmica koja treba da nas podseti koliko smo srećni zbog svega što imamo. “

„Ljudi me često pitaju odakle mi snaga, ali zapravo ništa se nije promenilo. Samo su pravila igre, zvana život, drugačija. A snaga je tamo gde je bila i do sada. Snaga je u mojoj majci, mom ocu, mom bratu i u mojim prijateljima od kojih sam većinu i upoznala na terenu. “

„Moja poruka današnjem događaju je jednostavna: BAVITE SE SPORTOM! Amaterski ili profesionalno, svejedno. Poenta je da ćete iz njega izaći mnogo jači nego što ste bili kada ste počinjali...” , stoji u poruci Nataše Kovačević, umesto koje je, usled prevelikih emocija, pročitao porodični prijatelj, Božidar Manojlović.

Sinoćnoj utakmici je prisustvovao veliki broj poznatih ličnosti iz sveta košarke, svi su se okupili da još jednom daju podršku ovoj hrabroj devojci.

Emocije su kulminirale pred početak utakmice kada je Nataša dobila poklone od predstavnika Đera i ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda. Prvotimke Đera uručile su joj medvediće kao znak podrške navijača iz Đera, a od predsednika mađarskog kluba dobila je dres.

Sa druge strane, naša legendarna košarkašica Zorica Đurković Nataši je poklonila loptu sa potpisima svih igračica, kao i uramljenu sliku iz Zvezdinog dresa, dok je od predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića dobila dres sa brojem 16.

Poruku zahvalnosti na velikoj podršci preneo je i Natašin otac, Vukašin.

„Želim da se zahvalim svima koji su pomogli Nataši. Zahvaljujem se košarkaškim klubovima Đer i Crvena zvezda, Košarkaškom savezu Srbije, Košarkaškom savezu Beograda, Ministarstvu omladine i sporta, Ministarstvu spoljnih poslova, našoj ambasadi u Mađarskoj, svim lekarima koji su bili uz Natašu... Posebno se u ime cele naše porodice zahvaljujem predsedniku KK Crvena zvezda, Nebojši Čoviću, jer je njegovim angažovanjem i zaslugama Nataša danas došetala na teren. Hvala vam svima još jednom na velikoj podršci.“, rekao je on.


Ne propustite