Ilić: "Jedna pobeda menja sve"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 28.07.2013.
21:35
Izvor: Sportske.net

Najiskusniji u redovima šampiona Srbije još uvek nije zaboravio 180 minuta brukanja koje su on i saigrači priredili navijačima Partizana u duelima sa Širakom ali veruje da pozitivan učinak u prvom meču sa Ludogorecom može da promeni stvari iz korena.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana pripremaju se za prvi susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Razgradu ali u glavama izabranika Vuka Rašovića još uvek odjekuju zvižduci koji su se u Humskoj mogli čuti nakon remija bez golova sa predstavnikom Jermenije.

Jedan od onih koji je nakon dvomeča sa Širakom bio spreman da prihvati kritike i javno kaže da igra šampiona Srbije nije ličila ni na šta bio je Saša Ilić, koji pred prvi meč sa Bugarima poručuje da šansi za popravni više nema.

"Pred nama je ozbiljan rival koji je u trenutku kada smo se mi mučili sa Širakom bukvalno pregazio prvaka Slovačke. Moramo maksimalno ozbiljno da ih shvatimo, ali je još važnije da se pogledamo u oči i kažemo jedni drugima da utakmice sa prvakom Jermenije više ne smeju da se ponove" poručuje iskusni vezista a prenose "Novosti".

U revanšu sa Širakom bilo je primetno da igračima nedostaje samopouzdanja i da oni mlađi nisu uspeli na adekvatan način da ponesu teret koji donosi Evropa.

Ipak, promene shvatanja moraju da se dese vrlo brzo a Ilić ne sumnja da će svi do jednog u Razgradu dati maksimum da stvari promene iz korena, što bi se dogodilo ostvarivanjem pozitivnog rezultata.

"Za neke stvari je potrebno vreme, jer imamo mnogo mlađih igrača, ali jasno je da Evropa ne prašta. Kod igrača ne sme da postoji strah i to je ono što bi svako trebalo da izbaci iz glave. Jedan pozitivan rezultat sve može da okrene, a ja se nadam da će to biti već sada u sredu" istakao je Ilić.

Kapiten crno-belih nije želeo da prognozira ishod predstojećeg duela ali je konstatovao da prvi meč sigurno neće odlučiti o tome koji će se klub naći u plej-ofu za plasman u grupnu fazu LŠ već onaj u Beogradu, koji se igra za dve nedelje od ovog trenutka.

Prvi meč Ludogoreca i Partizana na programu je u sredu, 31. jula, sa početkom od 19 časova i 30 minuta.

Ne propustite