Ima li Zvezda razlog da se plaši Voše?

Autor: Boris Jovanović
utorak 03.12.2013.
10:01
Izvor: Sportske.net

Ako je suditi po mečevima na "Marakani" u poslednjih nekoliko godina, Zvezda bi više volela da dvomeč sa Novosađanima, u prvenstvu i kupu, odigra u Novom Sadu.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Menjali su se treneri, okolnosti, ne i Zvezdine ambicije. Nekako uvek na kraju jeseni Vojvodina dođe u Beograd i ionako težak položaj domaćih na "Marakani" učini još težim.

Sutrašnja kup utakmica biće specifična, odlučuje jedan meč, do trofeja u kupu u leto 2010. Zvezda je stigla baš preko Vojvodine. Bila je to prva sezona Lukićeve ere, u finalu dileme nije bilo Beograđani su slavili sa 3:0 i na neki način uspešno okončali sezonu, pošto su u prvenstvu smenili trenera kada su bili prvi i na kraju izgubili titulu.



Nikola Lazetić je tada podigao trofej i posle svađe sa direktoromAdžićem tokom leta otišao baš u Vošu. Ali to finale kupa jeodigrano u Humskoj, te godine je na "Marakani" Zvezda dobilaVojvodinu sa 3:0 u šampionatu, ko je mogao da pretpostavi da će tobiti poslednji trijumf Beograđana pred svojim navijačima protivVojvodine.

Iste godine, u narednom šampionatu u jesen 2010. Crvena zvezda jeugostila Vošu, vodila sa 2:0 golovima Kaluđerovića i Reljića, alije u poslednjih 20 minuta gost golovima Jao Antvija i Abu Oumaruastigao do remija. Mora da su se u Partizanu tog popodneva dobroosećali, bilo je u pitanju poslednje kolo jeseni, otišli su naodmor sa +5 bodova u odnosu na najvećeg rivala.



Aleksandar Kristić je otišao posle tog remija, Zvezdu je preuzeoRobi Prosinečki.Naredne jeseni, ista priča, decembar kraj jeseni,Zvezda već u nogdaunu u prvenstvu, Vojvodina je slavila sa 2:0,Oumaru i Stevanović su bili strelci na praznoj "Marakani" i takostavili tačku na Zvezdinu bitku za titulu. Ponovo je Partizan bioveliki dobitnik, zimovali su na +10.



I onda prošle jeseni, još jedan udarac, pogađate, poslednje kolo,Zvezda juri Partizan, ovoga puta Vojvodina nije čekala drugopoluvreme, Oumaru koji je bio zla kob bivšeg kluba, postiže dvagola, i Miroslav Stevanović je takođe ponovo strelac, 0:3, šok,Partizan zimuje na +6, iako je Zvezda dobila derbi.



Dakle, scenario je sledeći, poslednje kolo, decembar, Zvezda jurikomšije, Vojvodina na "Marakani".Hoće li Beograđani prekinutiprokletstvo?

Ne propustite