Iskoristiti ''tromost'' Belorusa...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.07.2012.
21:15
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Štoper Crvene zvezde Nikola Maksimović otkriva da se fudbaleri vicešampiona Srbije posebno pripremaju za situacije kod prekida, gde su fudbaleri Naftana najopasniji, a Zvezdina prednost u ofanzivi trebalo bi da bude ''tromost'' beloruskih igrača.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Nikola Maksimović je praktično osigurao ulogu Zvezdinog komandanta odbrane, a ostaje da se vidi da li će mu u prvoj zvaničnoj utakmici u novoj sezoni, protiv beloruskog Naftana, društvo na poziciji štopera praviti Krneta ili novajlija Jovanović.

''Dobro se slažem i sa Krnetom i sa Jovanovićem, tako da mi neće biti problem da igram s onim kojeg trener bude odredio'', uverava Maksimović.

Na poslednjim treninzima crveno-beli su akcenat stavili na situacije kod prekida, obzirom da se očekuje dosta vazdušnih duela.

''Opasni su u skok-igri, pa na treninzima uvežbavamo odbranu od konkretnih, uigranih načina izvođenja kornera, koje oni primenjuju. Spremni smo za duele u vazduhu s njihovim visokim igračima i siguran sam da ćemo znati da izađemo kao pobednici iz tih duela'', ističe Maksimović.

Na drugoj strani, napadači bi, prema Maksimovićevim rečima trebalo da iskoriste ''tromost'' rivala.

''Naftan ima tromu ekipu i mislim da bi to mogla da bude prilika da im Kasalica, na primer, bar dva-tri puta pokaže koliko je brz, a mi u odbrani ćemo dati maksimum da zaustavimo njihovu skok-igru. Mislim da je to pravi recept za uspeh'', zaključio je Maksimović.

Ne propustite