Istorija se ponavlja za Murinja?

Autor: Super Administrator
četvrtak 06.12.2012.
01:06
Izvor: Sportske.net

Žoze Murinjo je trener koji je dva puta osvajao LŠ sa dva različita kluba, Portom i Interom, a ono što španskim medijima ''upada u oči'', da je oba puta sa svojim ekipama osvajao tek drugo mesto u grupi, u prvoj fazi takmičenja.

Povezane vesti

Izgelda da u životu Žozea Murinja ništa nije slučajno. Naime, oba puta kada je bio drugi u grupnoj fazi takmičenja, uspevao je da se izbori za titulu šampiona. To mu je uspevalo i sa Interom i sa Portom.

Portugalac je češće bio u situaciji da osvoji LŠ kada je završavao grupnu fazu kao 2., što je i sada rezultat, pa je to pobudilo priče o mogućem ponavljanju istorije, kada je u pitanju sjajni Portugalac.

''Posebni" definitivno ispisuje istoriju u LŠ. Ne samo da je najmlađi trener koji je odigrao 100 mečeva u LŠ, već je poznat po tome da nijedan drugi trener nije završavao grupnu fazu takmičenja na 2. poziciji sa dva različita kluba, a na kraju osvajao takmičenje.

To je uspeo sa Portom u sezoni 2003/2004, kada mu je u prvoj fazi rival bio i Partizan, kao i sa Interom u sezoni 2009/2010. godine. Neverovatno, ali njegov tim je oba puta bio u grupi F.

Da li se istorija ponavlja u slučaju slavnog Portugalca, ostaje nam da sačekamo.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.