Izvukao se

Autor: Beta Beta
utorak 19.03.2013.
20:48
Izvor: Beta

Vezni igrač Vigana Kalum Mekmanaman prošao je bez kazne za svoj grubi start na Masadija Haidare iz Njukasla, pošto je Fudbalski savez Engleske (FA) presudio danas da mu ne treba dodatna kazna zbog toga.

Povezane vesti

Mekmanaman nije dobio crveni karton tokom utakmice, a FA je objavio da ne može retroaktivno da ga kazni zato što je "bar jedan sudija video incident".

U saopštenju se ističe da FA nema ovlašćenja da reaguje iako jedan od sudija, verovatno linijski, nije video kakav je to zaista bio start.

Haidara je iznet na nosilima i prenesen je u bolnicu sa povredom kolena. Vigan je u toj utakmici pobedio sa 2:1. Posle starta nije dosuđen ni slobodan udarac, pošto je delovalo kao da sudija Mark Halsi nije video incident od igrača koji je stajao ispred njega.

Još nije utvrdjeno koliko je ozbiljna povreda Haidare.

Klupa Njukasla je burno reagovala na ovaj incident, a pomoćnog trenera Džona Karvera su morali da drže na poluvremenu, pošto je hteo da se fizički obračuna sa Mekmanamanom.

FA je optužila Karvera za nedolično ponašanje.

Odluka FA da ne kazni Mekmanamana izazvala je bes u Njukaslu.

"Iz ove odluke se jasno vidi da trenutna disciplinska procedura ne služi svojoj svrsi. Njukaslu i drugim klubovima su igrači suspendovani posle utakmica, pregledanjem snimaka. Iako nećemo da ublažavamo te incidente, oni, prema našem mišljenju, nisu bili tako ozbiljni kao start Kaluma Mekmanamana na Haidaru", navodi se u današnjem saopštenju Njukasla.

Klub je istakao da razume trenutna ograničenja procedure, ali da ne može da razume da najozbiljniji prekršaji, oni koji izazivaju povrede, prodju nekažnjeno.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.