Jagodina predvodnik 'fudbalske decentralizacije'

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.05.2013.
17:18
Izvor: Sportske.net, fkjagodina.org.rs

Prvi čovek Jagodine Goran Milanović zadovoljan zbog činjenice što su pojedini klubovi iz unutrašnjosti, pre svih Jagodina, sve konkurentniji beogradskim ''večitim rivalima''.

Povezane vesti

Jagodina je ove sezone osvojila trofej nacionalnog Kupa, a po svoj prilici, iz redova Jagodinaca biće i najbolji strelac domaćeg šampionata na kraju sezone, obzirom da je Miloš Stojanović najbliži tom cilju.

Prvi čovek Jagodine Goran Milanović sve to vidi kao generalno pozitivan pomak u domaćem fudbalu, kao i poboljšanje infrastrukture na stadionima, ne samo u Jagodini.

''Mi smo pokazali da se upornim radom sve može postići. Idemo pravim putem i zato smo presrećni. Pokazalo se da se ideja fudbalske decentralizacije već ostvaruje, jer se sve više važnih stvari dešava van Beograda. Širom Srbije niču i novi stadioni i sve su to preduslovi da se i u unutrašnjosti srpskom fudbalu vrati stari sjaj'', objašnjava Milanović.

On očekuje značajne promene u igračkom kadru tokom letnjeg prelaznog roka, ali uverava da Jagodina neće biti ništa slabija. Naprotiv, već ove sezone će se juriti plasman u Ligu Evrope.

''Posle osvojenog Kupa, cilj nam je da ove ili sledeće sezone izborimo plasman u Ligu Evrope. A u naredne tri sezone, ambicija nam je da se umešamo i u borbu za titulu prvaka Srbije'', poručio je predsednik Jagodine.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.