Januzaj nominovan za Mladu sportsku ličnost godine

Autor: Miloš Marković
utorak 03.12.2013.
12:10
Izvor: Sportske.net

Veliko proznanje za mladog fudbalera Mančester Junajteda stiglo je u vidu nominacije za nagradu Mlada sportska ličnost godine, koju dodeljuje BBC.

Povezane vesti

Nacionalna medijska kuća na ostrvu svake godine organizuje izbor za ličnosti godine, kada je u pitanju sport, 2006. godine je poslednji put priznanje pripalo jednom fudbaleru.

U pitanju je bio Tio Volkot, dok je pre njega u tome uspeo samo Vejn Runi i to su jedini fudbaleri laureati još od ustanovljenja nagrade, 1999. godine.

Izbor i dodela nagrade biće održani 12. decembra, a pored Januzaja u konkurenciji su atletičari i plivači, kao i dizači tegova, ali i kanuista.

Adnan Januzaj je u izbor za nagradu ušao nakon godine u kojoj je uspeo da se nametne kao jedan od najvećih talenata na ostrvu, kao fudbaler o koga se otimaju kako klubovi, tako i reprezentacije.

Rođen u Belgiji od roditelja sa Kosova i Albanije, ovaj momak koji je najbliži tome da postane Englez, upravo je uvršten u konkurenciju domaćih kandidata za naradu, što se može tumačiti i kao jo jedan potez FA Engleske ka 'primamljivanju' ovog mladog igrača.Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.