Jovović: "Prednost na strani Radničkog"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 03.12.2013.
10:36
Izvor: Sportske.net

Iz tabora kragujevačkog Radničkog stižu najave da će u sredu biti ispravljene greške koje su dovele do poraza u Superkupu Evrope i da će ekipa dati maksimum kako bi savladala Partizan u drugom kolu grupne faze Lige šampiona.

vkradnicki.com
vkradnicki.com

Povezane vesti

Posle pobede na debiju u Istanbulu, Vaterpolo klub Radnički Kon Tiki imaće sutra, od 20 sati, premijeru Lige šampiona i u svom "Parku", protiv beogradskog Partizana, u drugom kolu grupe B.

Za Kragujevčane ovaj meč dolazi u nezgodnom trenutku, posle poraza od Crvene zvezde u Superkupu Evrope, ali su i ranije pokazali da umeju da se dignu iz pepela.

"I u ovoj utakmici idemo na trijumf, posebno što će nam posle brejka protiv Galatasaraja, prema nekim našim računicama, sve pobede na domaćem terenu biti dovoljne za plasman na 'fajnal-siks'. Neće biti lako, jer posle poraza u jednoj finalnoj utakmici moramo da odradimo dobru psihološku pripremu i pružimo maksimum" smatra Dejan Jovović, trener Radničkog.

U šumadijskom taboru nadaju se da će uz podršku navijača uspešno preskočiti narednu prepreku.

"Mislim da posedujemo kvalitet i iskustvo da odigramo predstojeće duele na vrhunskom nivou. Prednost je što igramo na svom bazenu i nadam se da ćemo imati barem približnu atmosferu onoj koju je Zvezda imala u Bečeju, gde se videlo koliko znači podrška sa tribina" rekao je strateg Radničkog.

Zaista se retko dešava da se dva srpska tima sastanu u nekom evropskom takmičenju, a Kragujevčanima će ovo biti drugi put u razmaku od četiri dana. Sa Partizanom su se sastajali i na startu domaćeg šampionata, kada su slavili sa 11:8.

"Ne smemo da se opustimo nijednog momenta, jer smo u prošloj utakmici videli da Partizan koristi i najmanju šansu. Iako su mladi i željni dokazivanja igraće agresivno, iz sve snage, bez prevelikog respekta prema protivniku. Iskreno se nadam da nećemo ponoviti greške iz utakmice sa Zvezdom" kazao je Aleksandar Ćirić, iskusni vaterpolista Radničkog.

Šumadinci su se dosta emotivno i fizički istrošili u sjajnoj vaterpolo predstavi, dostojnoj sudara dva najbolja evropska tima u prošloj sezoni, a rane iz te utakmice pokušaće da zaleče protiv Partizana.

"Zasluženo smo poraženi u jako teškoj utakmici, uprkos tome što smo se snažno borili do samog kraja. Pobeda bi bila najbolji lek za bolan poraz i daćemo sve od sebe da to i ostvarimo. Ovo je još jedan veliki test za nas i siguran sam da ćemo pokazati karakter" izjavio je Đorđe Filipović, igrač Radničkog.

Poput nekolicine sadašnjih saigrača i Filipović je ponikao u Partizanovoj školi, pa zna šta ga očekuje.

"Znamo kakvog protivnika imamo pred sobom. Dobro nam je poznata njihova filozofija i odnos prema svakoj utakmici. Veoma su mladi, ali talentovani i željni pobeda i afirmacije. Neće se predavati ni u jednom momentu. Ipak, mislim da smo kvalitetniji i da je sve u našim rukama" zaključio je Filipović.

Centar Miloš Korolija je i dalje van stroja zbog povrede, dok će svi ostali igrači konkurisati za sastav.

Karte za ovaj duel mogu se kupiti na info pultu zatvorenog bazena SC Park, od 6 do 24 sata, po ceni od 200 dinara.

Ne propustite