JSL - Jedni se hvale, drugi žale, treći kažu "e, moj brale"...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 02.12.2012.
09:13
Izvor: Sportske.net

Spuštena jesenja zavesa, Partizan zimuje na toplih +6, Zvezda ponovo razočaranje, Jagodina i Vojvodina konstante pri vrhu. Dave se Smederevci i Kragujevčani, sedam timova će se boriti za goli život...

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Partizan nije pobedom završio jesen, ali im je poklon stigao tokom večeri, i bod protiv Spartaka je dovoljan da povećaju prednost nad crveno - belima. Zimovaće na +6 što je manje nego prošle zime, a opet sasvim dovoljno da se mirno spremaju za nastavak.

Derbi će igrati kod kuće, u našoj ligi se bodovi teško gube, pa je iskreno, teško verovati da će u borbi za titulu biti većih uzbuđenja. Što se Crvene zvezde tiče imaju većih problema od tabele, žalosno je, ali je tako.

Ponovo su im ambicije bile veće od realnosti, dobili su jesenji derbi ali su posrtali na svim drugim planovima. Ostali su i bez trenera Jankovića, čeka ih novi početak, međutim previše smo takvih početaka gledali u poslednjih par godina.

U vrhu je Jagodina, najbolji tim južno od Beograda već dve godine. Rasprodali su deo ekipe, imaju sistem, pa treće mesto nije slučajnost. U ovakvom fudbalu Jagodina je pravo osveženje, problem je što takvih klubova nema više.

Voša je sezonu odigrala promenjivo, nismo sigurni čime su zadovoljni bez obzira na pobedu na "Marakani". I oni su gde su i bili prošle zime, sa nadom da će osvojiti kup. Promenili su trenera kada su vodili, nije pitanje kvaliteta već navikavanja ekipe na novog čoveka na klupi, čini se da Novosađani imaju razlog da žale što se jesen sada završava.

Rad je u top 5, dobro su počeli, kasnije ostali bez daha, ali i u ovom klubu se radi dobro. Imali su prekid, ponovili smo mnogo puta, sami su sebi naudili kada je otišao Marko Nikolić, sada im upravo nedostaje taj kontinuitet za nešto više od mesta pri vrhu.

Javor je iznenađenje šampionata, oni su izborili opstanak već u prvom delu šampionata, iako su im prognozirali ispadanje. Sada Ivanjičani mogu da igraju mirno tokom jeseni i da praktično već stvaraju tim za naredni šampionat. Pominju i evro - ambicije, mada će to verovatno ostati želja na papiru.

Užička Sloboda je takođe u gornjem domu, i oni imaju stabilan tim, iskusne igrače, planski kupuju, pa se ni odlasci najboljih nisu osetili. Možda mogu i više, ali sa Užičanima je uvek tako, sporo ulaze u formu na startu, to ih košta sigurno nekoliko bodova sa kojima bi bili u top 5.

Spartak je jedna od priča jeseni, počeli su sa četiri poraza, zatim napravili strašnu seriju po odlasku Zorana Milinkovića. Međutim, u jesenjim uspesima itekako ima njegovog udela, samo se stvarni nisu poklopile. On je otišao na "Karaburmu" i tamo napravio sjajan rezultat. "Romantičari" su se probudili, skinuli skalp Zvezdi dva puta, u polufinalu su kupa itekako imaju razloga da sa optimizmom čekaju proleće.

To je prvih devet, ostatak su brige. Novi Pazar je u boljoj situaciji nego prošle zime na tabeli, ali u lošijoj u svakom drugom smislu. Dobro su počeli, ali su zatim pali, finansijska situacija je teška, incidenti su praznili tribine. Sve u svemu, moraće da promene mnogo, ne u timu, već u klubu kako ne bi bili priča jednog leta. O tome je pričao i trener Bekvalac koji je dosta izvukao iz nezadovoljnih igrača.

Donji Srem je takođe na startu pod euforijom igrao bolje, imaju 15 bodova, nije ni to toliko loše, postoje dobre šanse da prežive. Nisu Pećinčani tako slabi kao što su mnogo mislili, ali svakako je veliki hendikep što sve mečeve igraju na strani.

Nišlije su takođe igrale bolje dok je bilo lepše vreme, pa će na "Čairu" razbijati glavu tokom zime kako da izbegnu najgore, tim pre što nisu zadovoljni ni timom. Slično je i sa BSK i Kuljanima, timovima koji su i pre početka bili viđeni u donjem domu. Doduše, oni su iznad zone ispadanja, ali su svi u nekoliko bodova i svi imaju razloga da se nadaju i strepe.

Kragujevački Radnički je očajana, prošle godine su bili u vrhu sada u zoni ispadanja. Neverovatno je da tim sa toliko iskusnih igrača deluje tako loše, a ni dolazak Švabe Đurđevića nije puno promenio. Klub ima i organizacionu krizu, predsednik je podneo ostavku, sve je u magli, a ne bi bilo prvi put da se Kragujevčani posle dve sezone vrate u niži rang.

Na kraju Smederevo, imaju samo osam bodova, takođe su organizacioni problemi i nedostatak novca uslovii veliki pad. Ako ne izvrše radikalne promene "Oklopnici" će sigurno u niži rang.

Toliko za sada, narednih dana bićemo u prilici da razgovaramo o drugim stvarima, tribinama, uslovima, suđenju, onome što je u Srbiji mnogo važnije od same igre...

Ne propustite