JSL - Puškarić pogurao "Vošu" ka Evropi

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 30.03.2014.
21:01
Izvor: Sportske.net

U poslednjem susretu 21. kola Jelen Superlige fudbaleri Vojvodine savladali su Radnički iz Niša čime su se vratili u neizvesnu trku za mesto koje vodi u Evropu a za koje se bore još tri ekipe.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Poslednja utakmica 21. kola Jelen Superlige igrana je u Novom Sadu gde su se sastali Vojvodina i Radnički Niš, dva tima za koje je današnji meč bio "kvalifikacioni" u borbi za Evropu.

Dva tima imala su po 30 osvojenih bodova do večerašnjeg susreta pa je pobedniku bio zagarantovan povratak u borbu za treću poziciju na tabeli koju trenutno drži Čukarički sa 35 osvojenih bodova.

Vojvodina je na najbolji mogući način iskoristila poraze "Brđana" i Novog Pazara u kolu na koje je "spuštena zavesa" i pobedom nad Nišlijama uspela da se vrati u društvo ekipa koje se bore za treće mesto na tabeli.

Novosađani su slavili rezultatom 1:0 (1:0) a pobedu "Lalama" doneo je Darko Puškarić pogotkom u poslednjem minutu prvog dela meča.

Vojvodina je pored postignutog gola imala još nekoliko izglednih prilika da pobedu učini većom ali joj ni minimalni trijumf neće pokvariti užitak.

Gostujući sastav uputio je samo jedan udarac u okvir gola tokom večerašnjeg susreta pa se mora priznati da je Vojvodina zasluženo slavila i ostavila Nišlije na sedmoj poziciji na tabeli sa malim izgledima da se ponovo uključe u trku za treće mesto.

Sa druge strane, Voša preuzima šestu poziciju na tabeli ali joj zaostatak od svega dva boda za trećeplasiranim Čukaričkim garantuje šansu da se do kraja sezone domogne kvalifikacija za Ligu Evrope.

Uz to treba imati u vidu da Novosađani svoju priliku za izlazak u Evropu vrebaju i preko Kupa jer imaju velike šanse da se nađu u finalu a eventualno osvajanje trofeja značilo bi direktan plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Ne propustite