Junajted prvi kako god okreneš...

Autor: Beta Beta
utorak 21.05.2013.
14:34
Izvor: Beta

Šampion Engleske je šampionat i takmičenje u Premijer Ligi završio na prvom mestu, na kom senalazi i kada su u pitanju prihodi od TV prava.

Povezane vesti

Fudbalski klub Mančeter junajted je na putu ka 20. tituli u sezoni 2012/13. zaradio 60,8 miliona funti od televizijskih prava.

Mančester siti, koji je sezonu završio na drugom mestu sa 11 bodova manje od Junajteda, zaradio je 58,1 milion funti, pokazuju podaci koje je danas objavila Premijer liga.

Prema tim podacima, i Kvins Park Rendžers, koji je ispao iz lige, od televizijskih prava zaradio 39,8 miliona funti.

Novac koji je zarađen od emitovanja fudbalskih utakmica u inostranstvu se ravnomerno deli između 20 klubova.

Polovina prihoda od televizijskih prava u Velikoj Britaniji se, takođe, deli ravnomerno, četvrtina u zavisnosti na kojem je mestu na tabeli klub završio sezonu, a preostalih 25 odsto je raspoređeno u zavisnosti koliko su se često utakmice neke ekipe prenosile uživo u Velikoj Brotaniji.

Na trećem mestu po zarađenom novcu je Arsenal, koji je u tek završenoj sezoni inkasirao 57,1 milion funti.

Totenhem, koji je sezonu završio na petom mestu, zauzeo je četvrtu poziciju po zarađenom novcu od televizijskih prava sa zarađenih 55,9 miliona, dok je petoplasirani Čelsi zaradio 55 miliona funti.

Iza Čelsija se na ovoj listi nalaze dva kluba iz Liverpula. Liverpul je zaradio 54,8 miliona, a Everton 51,7 miliona funti.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.