Jutro posle, Grba i Miško analizirali poraz ''Orlova'' - Da li je Bobi bio nedovoljno iskorišćen?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.09.2017.
11:21
Izvor: Sportske.net, TV Pink

Nekoliko sati posle poraza od Slovenije u finalu Evropskog prvenstva, svoje utiske izneli su Goran Grbović i Miško Ražnatović.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Njih dvojica gostovali su jutros u Jutarnjem programu TV Pink i tom prilikom izneli svoje ocene učinka našeg nacionalnog tima kao i razloge poraza u finalu (93-85).

''Ne bih mogao da nađem pravi odgovor. Lično mislim da smo ih malo potcenili. Taktički, Slovenci su juče dali 120-130 posto svojih mogćnosti.

Oni su eliminisali i Španiju, i to izdominirali u polufinalu. Ali, ne pobeđuje najbolji nego onaj koji više hoće''
, izjavio je Goran Grbović.

Srbija je posle rezultatskog minusa iz prvog poluvremena, uspela u nastavku da stigne rivala, čak i povede u jednom trenutku, ali finiš je opet pripao Slovencima. Grbović smatra da nismo na pravi način iskoristili prednost koju smo imali pod košem, sa Bobanom Marjanovićem.

''Zbog umora Dragića i povrede Dončića smo uspeli da se približimo i da povedemo. Ja lično, kao bivši igrač sam smatrao da će Slovenci pasti, ali onda su proigrali Prepelič, Jaka Blažič, ni jednog trenutka nisu odustajali od strategije da se 40 minuta ne predaju.

Dok smo igrali ispod koša, mi smo i držali ritam, ali čim smo izašli iz te šeme, oni su dominirali.

Jović je pokazao stav, Bogdan je igrao fantastično... Neiskorišćenost Bobija Marjanovića, to me je onako dotaklo. Trebalo mu je omogućiti više prostora, to nismo iskoristili, jer je to bila naša najveća prednost u odnosu na ostale i to je uzrok poraza'',
smatra Grbović.

Miško Ražnatović se uglavom složio sa ovom ocenom.

''Ja sam bio ubeđen da ćemo osvojiti medalju, jer ovo je jedan radnički tim, dovoljno dobar za to. Sinoć smo zaista imali šansu.

Taktički, želeli smo da igramo blizu košu, a Slovenija je želela da igra brzo. Čim je to postala igra bekova, igra tempa, mi smo imali sve manje šansi. Mislim da je Slovenija nametnula tempo koji njima najviše odgovara'',
smatra Ražnatović.

Iako je u našim redovima bilo primedbi na suđenje, Ražnatović smatra da je trijumf Slovenaca potpuno zaslužen.

''Niko nikada zasluženije nije osvojio titulu od njih. Pobedili su i Letoniju, Španiju...'',
istakao je Ražnatović i, s tim u vezi, nešto kasnije nastavio:

''Da nismo u finalu, i mi bismo navijali za Sloveniju.

Suđenje - katastrofalno. Ta tehnička Miciću, na primer... Mislim da je sinoć bilo malo više štete po nas, a kvalitet ljudi u sivom je bio veoma loš. Sinoć je finale sudio čovek iz Brazila... Mislim da su uticali na rezultat, ali ne bih da u tome tražim uzroke poraza.

Treba da im čestitamo i budemo zadovoljni, ali treba reći da im je trener sa Voždovca, Dragić je poreklom iz Požarevca ja mislim. Ta mirnoća koju je Kokoškov imao, sa igračima koji su imali minorne uloge u ABA ligi. Recimo taj Dimec, taj Čančar, da ti igrači iznesu poslednja četiri minta, to je zasita za svako poštovanje'',
ističe Ražnatović.

Ovoga puta nam je nedostajao veliki broj igrača, ali svi se sada pitaju šta će biti narednih godina, da li će biti još većih problema. Miškov odgovor je, nažalost, potvrdan, ali optimizam ga ne napušta, jer dolaze i nove, mlade snage.

''Mislim da će selektor Đorđević u sledećih 4-5 godina imati velikih problema. Mislim da bi 12 igrača koji nisu bili na prvenstvu pobedili ovih 12. Verovatno će doći do podmlađivanja tima, ali ne treba da brinemo za rezultate i medalje. Verujem da će se osvojiti i to zlato'', zaključio je Ražnatović.

Ne propustite

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 18.09.2017
13:03

Pazi taktiku ovog naseg celavog,Kuzmic za prva 3ipo minuta sut iz igre 3/3 iznudio 1 faul i udario 1 rampu i on ga izvodi do 4 minuta pre kraja,a 15minuta mu igra Stimac koji jeste borben,ali je teska panjina i sto je najbitnije isti taj Stimac je pre finala na svim utakmica odigrao citav minut,bas je bilo logicno da on igra u finalu vise od Kuzme i Bobija. Takodje posto sam gledao trening Bobija gde ne promasuje cini mi se 6 vezanih suteva za 3,a znamo da ima meku ruku,zasto pobogu ne sutne bar 1 za 3 kada je sam,a uvek je sam? Zato Gagi sutne kad mu se cefne iako dete od 2 godine ima precizniji sut,pa Djordjevic bi Mark Gasolu zabranio da suta za 3 i igrao bi mi 20minuta i mozda stvar koja je svakog ko je pogledao bar 2 utakmice najvise iznervirala jeste petorka na terenu cini mi se 3 minuta pre kraja trece cetvrtine,pazi sad Micic-Guduric-Gagi-Bircevic-Stimac pa koja je to taktika,kao ajde da ih zbunimo sa ovim najlosijim sto imamo? Nema veze sto je finale nek se izigraju deca? Sta bih dao da nas Obradovic preuzme,secam se covek ove godine u Feneru pola sezone nema 7 igraca,ostali Judo,Veseli,Kalinic,Dikson i ne secam se jos trojice,naravno imao je on jos 5 igraca,ali je znao da od njih nema vajde i ta sedmorica su delili minutazu sve utakmice u EL,Kalinic igrao 34minuta po mecu,samo kod Djordjevica ona tuzna petorka moze dobiti vise od 3minuta po mecu,e zato smo izgubili.

avatar
LyO
Monday, 18.09.2017
20:13

Slazem se. Bobi bi izdominirao poslednjih par minuta. A mi sutiramo trojke koje nas iskreno i nisu preterano htele, umesto nase igre pod kosem, zato smo izgubili i zato sam se iznervirao, jer Sale ostavlja drugog najboljeg igraca na celom prvenstvu na klupi, ego je najgori protivnik ili pak nema poverenja u Bobija...

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 18.09.2017
23:19

Mogli smo komotno bar 3 minuta da probamo bobi na 5 kuzma na 4 cisto da vidimo kako bi se to odvijalo,ali u svakom slucaju Bobi je trebao da igra tipa 23min kuzma 16min i stimac minut eto ovi da odmore. Sutiranje trica koje nas ne idu celo prvenstvo je van svake pameti.

avatar
LyO
Monday, 18.09.2017
20:13

Slazem se. Bobi bi izdominirao poslednjih par minuta. A mi sutiramo trojke koje nas iskreno i nisu preterano htele, umesto nase igre pod kosem, zato smo izgubili i zato sam se iznervirao, jer Sale ostavlja drugog najboljeg igraca na celom prvenstvu na klupi, ego je najgori protivnik ili pak nema poverenja u Bobija...

avatar
Brat Sergio Return_
Monday, 18.09.2017
11:54

Mozete vi da pisete sta hocete, ali Slovenija je za klasu renutno jaca ekipa. Vi ste imali prikljucak samo zbog njihovih gresaka u odbrani. Dragic vas je unistio, covjek vam je dao skoro 30 poena u poluvremenu, to ozbiljna repka sebi ne smije dozvoliti. U drugom dijelu bi vas Slovenci i ranije rijesili samo da je Doncic igrao.

avatar
Goran82
Monday, 18.09.2017
15:03
avatar
Bojan Aleksic
Monday, 18.09.2017
16:18

Pa dobro, ako ćemo taj kriterijum da koristimo onda možemo i mi da kažemo da bi mi njih u drugom delu odvalili da je igrao Jović ili da je igrao Teo, Jokić itd. itd.

avatar
Poznavalac
Monday, 18.09.2017
11:42

Stoji da je marjanovic jako malo koriscen sinoc ali u odbrani je katastrofalan i onda me ne cudi sto u NBA i ne igra..ali trebalo je nekako da se nadje modus i da se koristi vise u napadu jer je cinjenica da slovenci imaju mnogo bolju bekovsku liniju..

avatar
LyO
Monday, 18.09.2017
20:15

Da je igrao Bobi poslednja 3 minuta pobedili bismo, jer on je skoro siguran kos a valjda bi se jednom odbranili.

avatar
AC REVOLTIZAN
Monday, 18.09.2017
11:30

MALO vise stete:-D 24 igraca je izmenjao Djordjevic za ove cetiri godine, a sad opet nece moci da racuna na 12-13 njih u kvalifikacijama sto je horor. Teodosic (Micic), Markovic- otisao (Jovic), Nedovic - Bogdanovic (Guduric), Milosavljevic (Lazic) - Kalinic, Lucic (Simonovic) - Bjelica (Bircevic), Macvan (Erceg) - Jokic- poslednji put mu dajem prednost (Stimac, Katic), Raduljica (Milutinov), Marjanovic (Krstic kapiten- do oprostaja, inace BOG, Kuzmic). ZIVELA MAJKA SRBIJA!

avatar
Phenomenal
Monday, 18.09.2017
11:26

Realno i jeste tako. Da ne bude da kritikujem ali mi na prvenstvu smo imali od centra samo Bobija. Stimac je realno gledano samo navijac a Kuzmic je veoma prosecan centar, veoma... Radulja je tu falio mnogo, bio bi savrsena kombinacija sa Marjanovicem...

avatar
MilošPB
Monday, 18.09.2017
11:55

Ali kad je Štimac ušao mi smo smanjili minus. Jeste popio koju bananu, ali je imao skok i pod njihovim košem bio agresivan da nisu mogli da igraju brzu kontru.

avatar
Jovan Petrovic_fb
Monday, 18.09.2017
17:16

Mi bi vodili u tim trenucima da je igrao Marjanovic, mozda bi cak i prelomili utakmicu.

avatar
Bageri
Monday, 18.09.2017
13:53

Ako analiziramo statistiku, mi smo sa Marjanovicem na parketu vise davali koseva, ali vise i primali. Marjanovic je ocajan u odbrani. Zato ako gledamo +/- indeks, Kuzmic ima 64 na ovih devet utakmica, a Marjanovic skromnih 23.