Juve i Napoli sigurni, Bastin gol nedovoljan za pobedu!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 16.02.2014.
17:00
Izvor: Sportske.net

Vodeći timovi osvojili nove bodove, Kjevo i Sasuolo bili već prežaljeni. Udineze vodio i sa 2:0 i sa 3:1, na kraju samo bod za "Zebrete". Basta postigao gol na "Marasiju".

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Od samog početka je bilo jasno da je Antonio Konte natrljao nos pulenima nakon što su ispustili pobedu u Veroni, pa je Juve igrao veoma ozbiljno i angažovano. Posle par pretnji, Agaci je kapitulirao, akcija Asamoe koji se namestio na levicu i precizno pogodio za vođstvo šampiona.

Nakon toga slobodan udarac Pirla, golman Veroneza je odbio loptu, Markisio otpadak sproveo u mrežu.

U nastavku je počelo šansom Bonućija, a onda Kjevo ni kriv ni dužan smanjuje rezultat. Naime, Lihštajner je pogodio Kaseresa od koga se lopta odbila u mrežu. Smešan autogol i nada za Kjevo. Pripretili su odmah preko Pelisijea, ali je do gola stigao Juve. Korner Pirla, Agaci loše istrčava, Fernando Ljorente ne prašta, 3:1.

Do kraja je Osvaldo imao veliku šansu da otvori konto, ali se rezultat nije menjao.

Golove sa utakmice u Torinu možete videti ovde.

Napoli je od početka meča u Modeni protiv Sasuola bio bolji rival. Šanse su promašili Insinje i Iguain, a ono što nije pošlo za rukom napadačima, uspeo je Blerim Džemaili, akcija po boku, povratna lopta, Švajcarac pogađa sa dvadesetak metara. U nastavku je "Manjifiko" Insinje sjajnim udarcem povećao posle sat vremena na 2:0 pa je bilo jasno da bodovi putuju na jug.

Golove iz Modene možete videti ovde.

Nekadašnji bek Juventusa, Molinaro je počeo svoj prvi meč u dresu Parme i obeležio ga na najbolji način. Već posle desetak minuta je u Bergamu savladao Konsiljija. U drugom poluvremenu, "Dukali" su stigli do veoma ubedljive pobede. Benaluan je savladao svog golmana, da bi Antonio Kasano iz slobodnog udarca dotukao Lombardijce. Na kraju u nadoknadi, Skeloto protiv bivšeg kluba postavlja konačnih 4:0, katastrofa za Bergamaske.

Dule Basta je načeo golmana Đenove na "Marasiju", posle akcije Badua i preciznog udarca,  da bi Fernandes povećao prednost "Zebreta". U samom finišu prvog dela Senegelac Konate je na asistenciju Markesea doneo nadu Ligurijcima. Ipak već u prvim minutima nastavka penal nad Vidmerom, Mjuriel ne greši, 3:1 za Friulane. Nije se predavala Đenova, Đilardino je matirao Skufeta koji je Brkiću preoteo mesto u timu, pa su domaći ostali u igri. Desetak minuta pre kraja, još jednom "Đila gol", "Marasi" je proključao 3:3.

Bombom Brazilca Emersona Livorno je u finišu prvog poluvremena poveo na Sardiniji protiv Kaljarija. Avramov se nije pomerio. U nastavku su Toskanci dotukli Kaljari. Paulinjo je sa bele tačke povećao na 2:0. Uspeli su Sardi da smanje pravom majstorijom Nenea. Do kraja je Kaljari završio sa desetoricom, gosti sa devetoricom, ali je Livorno stigao do zlatnih bodova!

Ne propustite