Juventus "ubio" derbi!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 23.01.2022.
22:40
Izvor: Sportske.net

Slaba partija i jednih i drugih.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Milan je u okviru 23. kola Serije A dočekao ekipu Juventusa i pobednika nije bilo u tom meču, a nije bilo ni golova. 

U prvom poluvremenu Milan je bio bolja ekipa, ali nikako to nisu uspevali da materijalizuju, svega jedan udarac u okvir gola i to preko Leaa kada je Ščešnji uspeo da odbrani. Ernandezov udarac je blokirao Kjelini, a imao je i Kalabrija par pokušaja. Sa druge strane, Juventus uopšte nije pretio. 

Juventus je prvi put pripretio u tek u 51. minutu kada je Morata nemarkiran šutirao, ali pored gola. Sa druge strane su se nastavili napadi Milana, Leao i Diaz su pravili probleme, ali je Ščešnji uspevao da izađe kao pobednik uvek kada bi nasuprot sebi imao fudbalere protivničkog tima. 

Milanu je bila potrebna pobeda da bi ostao u trci za titulu sa Interom i Napolijem, ali je nakon današnjeg remija tek na trećem mestu izjednačen po broju bodova sa Napolijem. Juventus je bio u solidnoj formi i očekivali smo daleko više od ekipe Masimilijana Alegrija danas. Uglavnom, ostaće van top 4 uprkos dva uzastopna remija ekipe Atalante. 

Juventusu je baš falilo kreacije na sredini terena, jedino što je dobro funkcionisalo jeste odbrana koja je svoje zadatke odradila odlično. 

Inače, ovo je prvi put od 2007. godine da duel ova dva tima u prvenstvu bude završen bez golova. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak