Kad kompleksi uzmu danak

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 19.10.2012.
17:17
Izvor: Mihajlo Vidojević

Pomiriti se sa tim da su šanse naše fudbalske reprezentacije za plasman na SP u Brazilu ravne nuli nije toliko poražavajuće koliko činjenica da selektor kuburi sa viškom kompleksa koji nas vode u ambis.

Povezane vesti

Onima koji su prošli kroz osnovnu školu (a i ona kroz njih) dobro je poznata satira Radoja Domanovića u kojoj slepi čovek predvodi nerazumnu masu do konačne propasti.

Poređenje i nije baš najbolje ali je činjenica da smo aminovali da nam Vođa bude čovek prepun neostvarenih ambicija i, mora se priznati, kompleksa.

Bivši reprezentativac Siniša Mihajlović, sada selektor reprezentacije Srbije, tokom igračke karijere bio je simbol prgavog fudbalera koji je u svakoj prilici želeo da bude onako kako on misli da je najbolje.

Odmah želim da se ogradim od komentara onih koji misle da ne poštujem sve ono što je Siniša Mihajlović postigao profesionalnim bavljenjem fudbalom. Naprotiv, nekada mi je bilo simpatično to što je bio prkosan i spreman da se bori za grb ekipe za koju nastupa.

Ipak, sa ove vremenske distance počinjem da shvatam da je gospodin Mihajlović oduvek mislio samo na sebe i svoje interese.

Na stranu crveni kartoni u trenucima kada Jugoslavija gubi od Slovenije u prvom kolu EP i pljuvanje Jeremisa u usta, ovde se radi o nekim drugim stvarima.

Nije neprebolno ni to što će Srbija propustiti još jedno veliko takmičenje, nije nam prvina, ali činjenica da nam reprezentaciju vodi proračunati čovek pun kompleksa, to je ono sa čime ne mogu da se pomirim.

Do takvog zaključka došao sam po završetku meča u Skoplju slušajući izjave Tomovića, Ivanovića i Kolarova.

Nesrećni Tomović bio je žrtveni jarac za Mihajlovićev povređeni ego i želju da pokaže Ivanoviću ko je gazda.

Licemerno je da čitava nacija zna da je došlo do Ivanovićevog protivljenja zamislima selektora a da nakon meča Mihajlović priča kako je Ivanović 'ohlađen' usled promenjenih taktičkih zamisli posle poraza od Belgije.

Da Mihajlović ima ozbiljan problem sa sobom vidi se iz odnosa sa levim bekom Mančester Sitija. Uoči meča sa Belgijom selektor je kroz šalu pokušao da progura ono što zaista misli, da Kolarov nikada neće biti kao on.

Da je tako ubedila me je odluka selektora da oduzme broj 11 Kolarovu uz obrazloženje da levi bek po prirodi treba da nosi trojku!

Netačno! Čovek veruje da niko drugi nije dostojan broja koji je on nekada nosio, budite sigurni u to.

Srećom te "Nike" šalje dresove bez kragni, ne smem ni da pomislim šta bi se dogodilo prvom koji bi je podigao!

O rezultatima koje reprezentacija postiže od kada je na čelu gospodin Mihajlović ne treba trošiti previše reči. Pet poraza, dva remija i jedna pobeda je bilans koji govori sam za sebe.

Ono što me u ovom trenutku mnogo više boli jeste što momci poput Ivanovića i Kolarova moraju da trpe diktaturu selektora koji je dobio šansu da se uči na reprezentaciji jedne zemlje (gde baš naše!?).

Daće Bog da me na proleće Siniša Mihajlović demantuje i odvede reprezentaciju na SP u Brazilu ali izvinjenja ne bi bilo jer mislim da Srbija ne zaslužuje selektora sa takvim osobinama.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.