Kakav je zapravo Leo Mesi?

Autor: Vladimir Nestorović
utorak 03.12.2013.
22:01
Izvor: Sportske.net

Najnovija knjiga renomiranog novinara Giljema Balaga otkriva neke do sada nepoznate detalje o argentinskom fudbalskom čarobnjaku.

Povezane vesti

Iako na terenu uglavnom izgleda smireno i povučeno, istina je sasvim suprotna. To je među prvima na svojoj koži iskusio Pep Gvardiola. Tadašnji trener Barselone je odlučio da Mesija zameni u 81. minutu utakmice u kojoj je njegov tim vodio 4:0 i da umesto Argentinca na teren pošalje Pedra. U pitanju je bila sasvim logična odluka budući da je sledeći meč bio 'El Klasiko', i da je Gvardiola želeo da njegov najbolji igrač bude odmoran i spreman za tu utakmicu. Međutim, Mesi se sledećeg dana pojavio na treningu i nije želeo da se presvuče u sportsku opremu, na taj način izražavajući svoj bes zbog novonastale situacije. Pep je tada shvatio sa kim ima posla.

Ne samo da se Mesi ljuti kada je zamenjen, često se dešava da se razbesni i kada mu saigrači ne dodaju loptu. Zbog nesporazuma na terenu nekoliko puta se raspravljao sa Davidom Viljom, koji je, gle čuda, nedugo zatim morao da napusti ekipu. Diego Milito je jednom prilikom izjavio kako je prilikom trening meča reprezentacije na pripremama Mesi uzviknuo „Daj loptu meni, ja ću to da rešim.“

O Mesijevom temperamentu je pričao i Zlatan Ibrahimović, koji je jedno kratko vreme sa njim igrao u Barseloni.

„Bio sam oduševljen novim klubom i transferom, igranje u Barsi je moj dečački san, i sve je bilo odlično dok Mesi nije počeo da priča. Želeo je da igra u sredini, a ne na krilu, pa se sistem promenio sa 4-3-3 na 4-5-1. Žrtvovan sam i nisam imao onu slobodu na terenu koja mi je potrebna.“ - piše u Ibrahimovićevoj autobiografiji.

Problem sa Leom imao je i njegov saigrač Serhio Buskets. Na jednom treningu, Buskets je oštrije startovao na Mesija i zadao mu udarac. Trening se nastavio, a po njegovom završetku Španac je želeo da se izvini svom prijatelju, na šta mu je Mesi uzvratio glasno pokazujući na ranu: „Pogledaj ovo! Ovde piše 'Serhio Buskets'!“ Argentinac nije bio spreman da mu oprosti. Nekoliko dana, pošto su svi (osim Lea) zaboravili na incident, Mesi je startovao veoma oštro nad Busketsom, nakon čega se podmuklo nasmejao – došlo je vreme za njegovu osvetu.

Svakako je da ova priča baca drugačije svetlo na jednog od najboljih svetskih fudbalera.

Da li vas je iznenadio 'ovakav' Mesi?

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.