Kako je Mič ostvario snove...

Autor: Boris Jovanović
nedelja 24.02.2013.
10:27
Izvor: Sportske.net

Miču Zanetiju doktori su dali još tri dana života. Dovoljno da umre na mestu koje je najviše voleo, stazi, i to onoj najčuvenijoj...

Povezane vesti

Vatrogasac iz Pensilvanije Mič Zaneti čitavog života je pratio trke, bilo na svojoj lokalnoj stazi u Pokonou gde se zarazio ovim sportom, bilo u okolnim američkim državama.

Njegova kuća svojevresni je muzej NASCAR, sakupljao je decenijama stvari vezane za trke i automobile, autograme velikih šampiona. Sa ponosom je govorio da je svedok istorije automobilizma u SAD.

Prošlog oktobra, Miču je dijagnostikovan rak limfnih žlezda, terapije nisu dale rezultat, i hrabri vatrogasac je bio svestan da mu je malo preostalo.

Doktori su u drugoj nedelji februara rekli tri dana, najviše nedelju, a Mič je shvatio da je vreme da ostvari ultimativni san.

Poneo je pilule protiv bolova, poveo brata, sina i ženu na dug put na Floridu. Iznajmili su automobil i za 14 sati stigli na Dejtonu, verovatno najpoznatiju američku trku.

Mič se sjajno proveo, ispunio je želju da prošeta čuvenom plažom, muvao se po kampovima ekipa, slikao sa devojkama sa kalendara, dobio autograme nekih vozača.

"Nije gubio duh, bio je istinski srećan", kaže kroz suze njegov sin Džo.

Video je kako Danica Patrik postaje prva žena koja osvaja pol poziciju.

"Za prave navijače NASCAR nije samo trka, to je finale, oni jednostavno žele da budu tu danima pre, da udišu atmosferu, to je strast, ne samo trka u nedelju", dodaje Džo Zaneti koga je Mič vodio na trke kao klinca i ulio mu ljubav prema sportu.

Mič nije dočekao današnju trku, preminuo je na stazi u petak, ostvariviši snove.

"Kada su mu slali poruke da pitaju kad se vraćamo, odgovorio je da se ne vraća nigde, i da će, ako ga zdravlje posluži krenuti dalje sa karavanom, na sledeću trku u Feniks. Pozitivne misli nisu ga napuštale do samog kraja", kaže njegova porodica.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.