Kako zaustaviti 'NBA' Real? Ni Barsa im ništa ne može!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 29.12.2013.
21:06
Izvor: Sportske.net

U susret gostovanju u 'Areni' protiv Partizana na startu Top 16 faze Evrolige, košarkaši Reala još jednom su priredili predstavu za uživanje svojim navijačima i bez problema savladali Barselonu u košarkaškom 'El Klasiku'.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Seriji pobeda Reala ne vidi se kraj! U derbiju 13. kola španske Endesa lige, Madriđani su, može se slobodno reći, rutinski savladali najvećeg rivala, ekipu Barselone, rezultatom 98:84.

Pred svojim navijačima, kraljevski klub je već u prvoj četvrtini nametnuo svoj ritam igre. Barsa je u prvih desetak minuta uspevala da održi priključak, ali posle dve vezane trojke Felipea Rejesa Real se rezultatski odlepio, ne dozvolivši do kraja meča gostima da to ubedljivo vođstvo na bilo koji način ugrozi.

Na poluvremenu je Real imao ''plus 12'' - 48:36, Barsa je u nastavku lakše dolazila do pogodaka, ali je i domaćin bez problema pronalazio rešenja u napadu, pa se stekao utisak da Madriđani rutinski privode posao kraju.

Na kraju, Rudi Fernandez je bio najefikasniji u Realu sa 18 poena, Serhio Rodrigez je upisao 15, Mirotić 14, Burusis 13, Rejes 12 poena, što najbolje odslikava činjenicu da se protiv ove ekipe prosto ne zna odakle preti veća opasnost. Barsu je predvodio Navaro sa 17 poena, a Marselinjo Uertas je meč završio sa 15.

Ovo je trinaesta pobeda Reala u isto toliko odigranih mečeva u španskom šampionatu, u Evroligi ih ima još deset, pa će 2. januara ljubitelji košarke u Beogradu imati lepu priliku da na delu vide ekipu koju već sada mnogi vide na krovu Evrope. Zato će duel Partizana i Raala biti možda i najveći košarkaški spektakl u našoj zemlji od početka sezone.





Ne propustite