Karadžić: "Finale Kupa je bilo na evropskom nivou"

Autor: Beta Beta
sreda 07.05.2014.
23:14
Izvor: Beta

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić rekao je večeras da je finale Kupa bilo na evropskom nivou i da je državi potrebno što više takvih događaja.

Povezane vesti

Prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije ocenio je večerašnje finale nacionalnog Kupa visokom ocenom i priznao da su takve manifestacije neophodne našem fudbalu i sportu.

"Lep je znak i primer da je finale Kupa bilo na evropskom nivou, apsolutna civilizacija na svakom mestu, navijači, lepa igra, odlična arbitraža. Treba nam što više ovakvih manifestacija", rekao je Karadžić.

Vojvodina je u finalu srpskog Kupa na stadionu Partizana pobedila Jagodinu sa 2:0 i tako došla do svog prvog trofeja u tom takmičenju.

"Izuzetno mi je drago da je Vojvodina osvojila Kup, ona je to po igri i svim utakmicama do sada apsolutno zaslužila", kazao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, u Srbiji više nema slabih ekipa.

"Više nema slabih ekipa, na neki način smo razvili ono što je bilo i planirano, a to je da smo razvili fudbal po celoj Srbiji", naveo je prvi čovek nacionalnog saveza.

Karadžić je dodao da mu se sviđa ideja da se finale Kupa Srbije igra na dve utakmice i da će se to razmatrati.

"Fudbal se igra zbog navijača, finale kupa se održava u ovo vreme u celoj Evropi, tu je i kalendar takmičenja, ali u svakom slučaju ideja je za pažnju i razmislićemo o njoj", konstatovao je Karadžić.

Fudbaleri Vojvodine doneli su tom klubu prvi trofej u nacionalnom Kupu tek u sedmom finalu koje je Voša igrala ali u godini kada superligaš iz Novog Sada slavi sto godina postojanja.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.