Karadžić: "Igra bez žara nije nameštanje"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 21.05.2013.
11:13
Izvor: Sportske.net

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije oglasio se povodom optužbi da je domaći šampionat "namešten", istakavši da nema ni govora o tome i da pojedini klubovi sa rešenim pitanjem plasmana na tabeli "imaju pravo da igraju bez žara" poslednje mečeve u sezoni.

Povezane vesti

Nakon optužbi koje su prethodne nedelje stigle iz Novog Pazara kako je Jelen Superliga nameštena i kako zbog toga klub iz grada na Jošanici želi da istupi iz lige, oglasio se i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić.

"Ne vidim razloga za pismo i sumnju Novog Pazara u regularnost prvenstva. Skrenuta je pažnja svima, od klubova, preko organa koji vode takmičenje do sudija, da se sezona privede kraju u istom smeru, kao što je teklo celo prvenstvo. U svakom slučaju, vodi se velika borba za opstanak i razumem nervozu klubova" kazao je Karadžić za "Sportski žurnal".

Činjenica da su prethodne nedelje slavili klubovi koji su dugo "postili" izazvala je sumnju u regularnost, ali Karadžić ne vidi ništa sporno u tome da neke ekipe igraju sa manje žara.

"Šampionat Srbije je regularan. U celoj Evropi je isto kada dođu poslednja dva kola. Savez ne može da utiče na neke stvari. Klubovi koji su odavno rešili pitanje opstanka ili plasmana u Evropu, sa mnogo manje takmičarskog žara i motiva ulaze u mečeve i to je sasvim logično" poručuje Karadžić.

Hoće li ovaj apel predsednika FSS ubediti Upravu Novog Pazara da ne poteže za radikalnim merama ostaje da se vidi. Tek, klub iz grada u Raškoj oblasti danas ima sednicu UO na kojoj će biti odlučeno hoće li istupiti iz lige.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.