Kelhar: "Neće biti problema sa uklapanjem"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.02.2014.
16:22
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Slovenački internacionalac Dejan Kelhar priključio se saigračima u Kopru i izrazio nadu da mu za uklapanje u tim Slaviše Stojanovića neće trebati dugo vremena. Iskusni štoper tvrdi da će spreman dočekati prolećni deo sezone i da jedva čeka da oseti atmosf

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Poslednja Zvezdina akvizicija u dosadašnjem toku zimskog prelaznog roka stigla je u Sloveniju. Dejan Kelhar odradio je svoj prvi trening sa ekipom a posle upoznavanja sa saigračima konstatovao je da mu neće trebati mnogo vremena da se privikne na novu sredinu.

"Stigao sam u Sloveniju, upoznao saigrače i što je najvažnije počeo sa treninzima. Iskreno nikada nisam imao problem sa privikavanjem i uklapanjem u ekipu. Očekujem da sada to ide još brže, jer svi govorimo isti jezik. Stigao sam iz Azerbejdžana, odnosno Turske gde sam od 5. januara bio sa svojim bivšim klubom na pripremama. Nemam problem sa fizičkom spremom, i sigurno da ću za početak sezone biti maksimalno spreman" rekao je Kelhar.

Dejan Kelhar pojačao je konkurenciju na poziciji štopera ali mu ni igranje po desnom boku terena nije strano.

"Znam sebe i najbolje partije i najbolje igre mogu da pružim u centralnom delu odbrane. Da li na levoj ili desnoj strani, potpuno je svejedno. Takođe, prinudno bih mogao da igram desnog spolnjeg, međutim, na štoperu sam daleko korisniji" istakao je Slovenac.

Nakon Slaviše Stojanovića i Nejca Pečnika Kelhar je treći Slovenac koji je stigao u Zvezdu pa ne krije da će mu pomoć sunarodnika dobro doći. Ujedno, iskusni defanzivac jedva čeka da oseti atmosferu na "Marakani".

"Nejca poznajem dugo, više od deset godina. Radi se o odličnom momku, i veoma mi je drago što se, kako mi je rekao odlično snašao u Beogradu. Gledao sam nekoliko utakmica Crvene zvezde u jesenjoj polusezoni, ali svakako da ću pravu atmosferu Marakane osetiti tek kada budem zaigrao. Prednost je i to što poznajem trenera. Trudiću se da maksimalno profesionalno izvršavam njegove zamisli, jer kada igrač ispouni sve zadatke koje mu postavi "šef", onda su svi zadovoljni" zaključio je Kelhar.

Crveno-beli su danas radili u dve odvojene grupe. Oni sa većom minutažom u duelu sa Slobodom ostali su u teretani, dok je ostatak ekipe radio na terenu.

Crvenu zvezdu u subotu, 8.februara, očekuje novi prijateljski meč. Protivnik je drugoplasirani tim Slovenije, ekipa Kopra, a utakmica se igra na stadionu „Bonifika“ sa početkom u 15 časova.

Ne propustite