Kežman je ovako postao idol ''Grobara'', hoće li i Kojić?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 28.04.2014.
19:50
Izvor: Sportske.net

Razvoj događaja na 146. ''večitom derbiju'' mnoge je podsetio na 111. prvenstveni okršaj Partizana i Crvene zvezde, kada je u junaka utakmice izrastao Mateja Kežman, tada velika nada našeg fudbala.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Taj, 111. po redu ''večiti derbi'' odigran je u jesen 1998. godine, 20. septembra. Partizan je tada imao veoma talentovanu generaciju fudbalera, sa Sašom Ilićem, Vladom Ivićem, Đorđem Tomićem u sastavu, koja je te jeseni i na evro sceni blistala u duelima sa Njukaslom, kada se proslavio i Vuk Rašović, čovek odluke protiv engleskog premijerligaša.

Partizan je zato bio i favorit u tom duelu sa Crvenom zvezdom, ali je do pobede došao u poslednjim minutima meča, rezultatom 2:1, baš kao i proteklog vikenda.

Partizan je poveo u 27. minutu prelepim golom Đorđa Tomića, a vođstvo je imao u svojim rukama sve do 70. minuta, kada je Ljubojević doneo Zvezdi izjednačenje.

Bližio se kraj utakmice, ušlo se u sam finiš, a onda je rezervista na toj utakmici Mateja Kežman raspalio po lopti sa nekih 14 metara, ona je otišla pod prečku Jevrićevog gola, a tadašnji veliki talenat našeg fudbala otrčao ka južnoj tribini da proslavi pogodak, ali i pobedu njegovog tima nad ''večitim rivalom''.

Mateja Kežman je tada imao tek 19 godina, a u narednom periodu je uspeo da napravi odličnu inostranu karijeru, od PSV-a, preko Atletika, Čelsija...

Danas navijači Partizana slave još jednog svog ''džokera sa klupe'', junaka najnovijeg derbija, 24-godišnjeg Nemanju Kojića, koji sada u crno-belom dresu proživljava ono što i Kežman te '98. godine.

Još kad bi samo i nastavio njegovim putem...

Ne propustite