Kiks Napolija protiv Đenove!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 24.02.2014.
22:59
Izvor: Sportske.net

U poslednjoj utakmici 25. kola italijanske Serije A, Napoli nije uspeo da pred svojim navijačima upiše učekivane bodove. Đenova u finišu uspela da izbori remi.

Beta/AP Photo/Pressphoto
Beta/AP Photo/Pressphoto

Povezane vesti

Ponedeljak u Seriji A u znaku remija. Podsetimo, prvo su bodove podelili Parma i Fiorentina (2-2), dok je u poslednjem meču kola, Napoli na svom terenu igrao sa Đenovom 1:1.

Napolitanci su od starta utakmice imali inicijativu, vrlo brzo su stvorili nekoliko prilika, koje Iguain i Mertens nisu uspeli da iskotiste.

Ipak, nije se dugo čekalo na vođstvo domaćih. U 17. minutu, akcija Napolija krenula je sa leve strane, da bi zatim Hamšik sjajno uposlio Iguaina, koji ulazi u kazneni prostor i rutinski šalje loptu u mrežu - 1:0.

Posle vodećeg gola, pritisak Napolija je opao, Đenovljani su malo, po malo, postajali sve konkretniji, a u 21. minutu Musa Konate je propustio lepu priliku za izjednačenje.

I u drugom poluvremenu nastavilo se u sličnom ritmu, Napoli kao da se zadovoljio minimalnim vođstvom, dok su gosti konstantno vrebali svoju šansu i dočekali su je u 84. minutu, kada je Kalajo sjajnim golom iz slobodnog udarca, sa preko 25 metara savladao Reinu, postavivši tako konačnih 1:1.

Posle ovakvog ishoda, Napoli je i dalje usamljen na trećem mestu, ali sada sa šest bodova manje u odnosu na drugoplasiranu Romu.

Golove iz Napulja pogledajte OVDE.

Ne propustite