Ko će biti novi kapiten Arsenala ako Vermalen ode?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 20.05.2014.
20:32
Izvor: Sportske.net

Kapiten Arsenala, Tomas, Vermalen, blizu je da napusti klub sa Emirata, a pitanje koje se odmah postavlja jeste ko će naslediti kapitensku traku.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Reprezentativac Belgije i kapiten Arsenala, Tomas Vermalen, najverovatnije će napustiti tim i preseliti se u drugi klub, javili su engleski mediji.

Ovaj 28-ogodišnji fudbaler bio je jedan od najpouzdanijih fudbalera od trenutka kada je stigao iz Ajaksa, ali od maja prošle godine ne može da se izbori za status prvotimca.

Odlično je ove sezone funkcionisao par centralnih defanzivaca Per Mertesaker – Loren Košćelni, pa Arsen Venger nije morao da ih često menja. Upravo je ovo razlog zašto Belgijanac gleda ka izlaznim vratima kluba.

Dakle, ko će navući traku naredne godine? Arteta je trenutni zamenik kapitena, on je u klub stigao pre tri godine i bio je veoma lojalan klubu. Ono što bi moglo da predstavlja problem jesu njegove godine (32) i činjenica da će se teško izboriti za mesto prvotimca u narednim godinama, posebno ako klub planira da dovede zadnjeg veznog kao što se govori u javnosti.

U obzir dolazi Per Mertesaker, sa svojih 29 godina je veoma lojalan klubu i veruje se da će igrati na Emiratima narednih nekoliko godina.

Vilšir i Remzi svakako moraju da dođu u obzir, iako su još neiskusni za obavljanje ovakve funkcije.

Ko najviše zaslužuje da navuče traku ukoliko Vermalen ode?

Ne propustite