Ko ima najgoru reprezentaciju na svetu?

Autor: Vladimir Nestorović
petak 21.03.2014.
15:51
Izvor: Sportske.net

Priča o najgoroj nacionalnoj selekciji na planeti poslužila je kao inspiracija za dokumentarac koji će krajem aprila izaći u Velikoj Britaniji.

Povezane vesti

Američka Samoa nalazi se u Tihom okeanu, jugoistočno od Samoe, i obuhvata pet većih ostrva i dva koralna atola. Ima populaciju od oko 55 hiljada stanovnika, koji uglavnom nisu toliko privrženi fudbalu.

Kada je Američka Samoa 2011. godine bila potučena sa 31:0 od strane Australije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, čime je bio oboren internacionalni rekord, ova selekcija zvanično je postala najgora u istoriji FIFA rang liste.

Ipak, posle jedne decenije, oktobra 2011. godine, za selektora ove reprezentacije doveden je Tomas Rongen, bivši trener mlade selekcije SAD. Veliki posao bio je pred njim.

Suočio se sa mnoštvom gojaznih fudbalera, golmanom koji ima problema sa emocijama, a tu je bio i Džoni Saelua, prvi fudbaler koji je promenio pol i nastupio u zvaničnoj utakmici pod okriljem FIFA. Da stvar bude još i gora, najbolji fudbaler iz Američke Samoe pridružio se američkoj vojsci, 6000 milja dalje od svojih doskorašnjih saigrača i sada se nalazi u Kentakiju.

Dokumentarac prikazuje sve probleme koje je Rongen imao po dolasku u Samou, kao i prvi ikada trijumf u istoriji ove zemlje, kada je savladana Tonga (202. na FIFA rang listi).

Režiju ovog veoma zanimljivog filma potpisuju Majk Bret i Stiv Džejmison. Evo i zvaničnog trejlera za pomenutu priču.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.