Ko peva zlo (ne) misli...

Autor: Miloš Marković
utorak 01.05.2012.
14:19
Izvor: Sportske.net

Ustaljena maksima je ove sezone nekoliko puta bila na ispitu. Nakon slučajeva koje smo viđali u našem fudbalu, dolazi jedan sličan iz fudbalski emancipovane Francuske.

Povezane vesti

Nekoliko fudbalera Liona, među kojima Kris, Gonalon, Lakazet i Brian nalaze se na udaru disciplinske komisije Fubalskog saveza Francuske zbog pogrdnih pesama na račun Sent Etjena koje su pevali tokom proslave osvojenog Kup trofeja sa svojim navijačima.

Naime, Lion je se terase hotela svojim mnogobrojnim navijačima predstavio trofej Kupa koji je osvojio pobedom u finalu nad Kuevijijem, povici i pesme koje su se čule bacile su senku na slavlje.

Razočaran uvredama koje su fudbaleri Liona izrekli na račun njegovog kluba, predsednik Sent Etjena Bernar Kajaco osudio je pogrdno ponašanje profesionalaca.

Dužnost svakog fudbalera i zvaničnika jednog kluba je da ima puno poštovanje prema rivalima i da svojim ponašanjem pruži primer navijačima.“

„Ne razumem čemu to vređanje, to ponižavanje. Postoji toliko derbija u fudbalskom svetu kao što je recimo derbi Mančestera i potpuno bib ilo nezamislivo da igrači Sitija ili Junajteda pevaju nekakve pesme u kojima se vređaju protivnici.“, rekao je Kajaco očigledno neupoznat sa situacijom u srpskom fudbalu.

Inače, pomenutim fudbalerima preti novčana kazna u iznosu od 20.000 eura zbog uvreda izerešenih na račun svog rivala.


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.