Koga oni prave ludim?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.11.2012.
19:46
Izvor: Sportske.net

U hrvatskom fudbalu polako postaju svesni mogućih posledica od strane UEFA zbog otvorene podrške oslobođenim generalima, pa sada naprasno pokušavaju da se ograde od mešanja politike u sport.

Screenshot: Jutarnji.hr
Screenshot: Jutarnji.hr

Povezane vesti

Posle početne euforije i pozivanja oslobođenih generala Gotovine i Markača na sve moguće sportske događaje u Hrvatskoj, između ostalih i na meč fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Srbije, izgleda da emocije polako splašnjavaju, pa bi pojedinci da se, prilično nevešto, sada ''operu'' od uplitanja politike u sport.

Tako je selektor Hrvatske Igor Štimac, dan pošto je javno pozvao generale da izvedu početni udarac u martu protiv Srbije, pokušao da za sve to okrivi medije, tvrdeći da je to samo njegov privatni stav i da to nije rekao kao selektor Hrvatske.

Slična reakcija stigla je danas i od strane reprezentativca Hrvatske i napadača Bajerna Marija Mandžukića. On je juče, što su i u hrvatskim medijima primetili u izveštajima sa utakmice, prilikom proslave gola za Bajern, u društvu saigrača Šaćirija salutirao generalima, da bi danas izjavio kako je, zaboga, ''apolitičan''.

''Prepun emocija otrčao sam prema našim navijačima kako bi s njima proslavio gol. Tako često slavim pogotke. Potpuno sam apolitična osoba i slavlje nema nikakve veze s događajima oko generala", pravda se Mandžukić.

Sličnu priču za nemački Bild je ispričao i Šaćiri.

''Samo sam trčao za Mandžukićem kako bih s njime proslavio gol. To nema nikakve veze s politikom'', pokušava da bude ubedljiv Šaćiri.


Ne propustite