Koja je svrha "Zmajevog gnezda"?

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 17.09.2013.
21:39
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Voždovac domogao se Superlige usled gašenja Hajduka iz Kule a velelepni stadion na krovu tržnog centra, na neki način, bio je prednost Beograđana kada je FSS doneo odluku ko će popuniti upražnjeno mesto. Ispostavlja se, međutim, da na krovu

fkvozdovac.rs
fkvozdovac.rs

Povezane vesti

Dugo je u Srbiji kružila priča o tome kako u Beogradu niče stadion na krovu tržnog centra i kako će Voždovac po tome postati jedinstven u Evropi i svetu.

Mulitifunkcionalni objekat koji je klub iz beogradske opštine dobio zaista izmamljuje uzdahe ali se posle samo pet kola u novoj sezoni JSL postavlja pitanje njegove svrhe.


Na vrhu tržnog centra u Zaplanjskoj neće moći da gostuju najatraktivniji rivali u domaćem šampionatu i to je automatski dovelo u pitanje svrhu postojanja ovog objekta kao i samu regularnost lige.

U prvom kolu Voždovčani su Vojvodinu ugostili na stadionu Oblića na Vračaru, pošto "Zmajevo gnezdo" još uvek nije imalo upotrebnu dozvolu.

Nekoliko nedelja kasnije, i Crvena zvezda neće put Voždovca već na Vračar. Meč Voždovca i vicešampiona Srbije neće moći da bude odigran u Zaplanjčevoj ulici jer se radi o susretu visokog rizika.


Isto će važiti i za duele u kojima će Voždovac dočekati Partizan i Rad. Ako se zbroje dva i dva, jedinstveni stadion na vrhu šoping centra videće klubovi koji, bez namere da nipodaštavamo bilo koga, ne privlače toliko publike kao "večiti", Vojvodina, Rad.

Posle svega rečenog, postavlja se logično pitanje, čemu služi stadion na Voždovcu ako na njemu ne mogu da budu odigrani mečevi koji bi privukli najviše publike na tribine!?

Ne propustite