Koji su najzanimljiviji nadimci u svetu fudbala?

Autor: Janko Glavonjić
subota 14.12.2013.
21:01
Izvor: Sportske.net

Mnoge fudbalere su "obeležili" prijatelji, ali ipak većina njihovih nadimaka potiče od navijača timova za koje su nastupali. Evo nekoliko najzanimljivijih, u našem izboru.

Povezane vesti

Piter Krauč, između ostalih, ima i nadimak Rodni. Oni koji su gledali kultnu seriju "Mućke", sećaju se Rodnija, jednog od glavnih likova serije. Krauč podseća na Rodnija zbog visine i svetle puti, ali takođe zna i da napravi pravi izgubljeni izraz lica, kojim neodoljivo podseća na ovog lika iz serije.

Ole Gunara Solskjera zvali su ubica dečjeg lica, a ta sintagma ga zaista izvanredno opisuje. Solskjer je i u svojim poznim igračkim godinama zadržao taj dečački izgled, ali je istovremeno bio i veoma žustar i snalažljiv napadač - dok ste se okrenuli on vam je pobegao i postigao gol.

Reju Parloru, bivšem igraču Arsenala, navijači su nadenuli zaista laskav nadimak - Pele iz Romforda, pošto ih je njegova igra podsećala na sjajnog Brazilca.

Kod nas nije toliko poznato da Mesija zovu i "La pulga", odnosno buva. Imajući u vidu kako se jedan od najboljih fudbalera sveta ponekad "izmigolji" protivničkoj odbrani, rekli bismo da ga ovaj nadimak odlično opisuje.

Naravno, Brazilca Hulka zovu tako zbog velike sličnosti sa junakom iz stripa, dok je Kun Aguero svoj nadimak dobio po crtanom junaku iz japanskog crtanog filma koji se zove Kum Kum.

Na kraju, možda ne najkreativniji, ali svakako na svoj način veoma smešan nadimak ima fudbaler Čelsija, Aspilikueta. Kada je stigao u Englesku, gotovo niko nije mogao da mu izgovori prezime i zbog toga su ga jednostavno zvali - Dejv. Taj nadimak se poprilično odomaćio, i Cezara i danas umnogome zovu tako.

Koji su vaši omiljeni nadimci fudbalera?

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.