Kolaković: "Moramo još bolje"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 21.05.2012.
11:07
Izvor: Beta

Selektor odbojkaške reprezentacije Igor Kolaković zadovoljan je učinkom tima nakon prvog vikenda SL ali smatra da igra mora još više da se unapredi kako bi se ostvario plasman na OI.

fivb.org
fivb.org

Povezane vesti

Muška odbojkaška reprezentacija uspešno je završila prvi vikend Svetske lige koji je igran u japanskom Hamamacuu. Ostvarene su pobede protiv Kube i Japana uz jedan poraz od reprezentacije Rusije.

Za desetak dana evropske prvake očekuje kvalifikacioni turnir za OI, poslednji ovog tipa, koji će se igrati u Japanu. Igor Kolaković smatra da će biti potrebno da se unapredi igra kako bi se ostvario plasman u London.

"U rezultatskom smislu sam zadovoljan, međutim ostalo je dosta prostora za napredak u igri. Neophodno nam je da u kontinuitetu radimo neke stvari, kako bismo do najvažnijeg turnira u ovoj sezoni, kvalifikacija za Olimpijaske igre, pružali još bolje partije. Mislim da smo u Hamamacuu pokazali da možemo da popravimo igru do tada" rekao je Kolaković.

Evidentno je da reprezentativci polako podižu formu jer je nakon turnira u Sofiji usledio prvi vikend Svetske lige gde su naši odbojkaši igrali znatno bolje.

Sada je najvažnije da se nastavi sa treninzima kako bi se tempirala forma za 1. jun i početak turnira u Tokiju.

"Nadam se da ćemo narednih dana unaprediti igru u odnosu na onu na prvom turniru u Sofiji i ovde u Hamamacuu. Primetno je da smo već napravili neke dobre stvari, u većini duela smo imali visok nivo igre, i to treba da bude u kontinuitetu, bez obzira ko je bio na terenu. Pokazalo se da igrači sa klupe imaju neverovatnu energiju, i kada god su ulazili u igru, događale su se pozitivne stvari. To nam je davalo šanse da u setovima koje smo gubili sustignemo razliku i da u samim završnicama u egal igri pobeđujemo" zaključio je selektor "Orlova".

Odbojkaška reprezentacija ostala je u Japanu gde će trenirati do početka kvalifikacionog turnira za OI koji je će biti poslednja prilika da evropski šampioni overe vizu za Olimpijske igre u Londonu.

Ne propustite