Kolaković: "Ne zanosimo se odbranom zlatne medalje"

Autor: Beta Beta
sreda 24.07.2013.
18:53
Izvor: Beta

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da se njegova ekipa neće zanositi odbranom titule šampiona Evrope, već da će ići utakmicu po utakmicu.

Povezane vesti

Pred početak priprema za predstojeće EP, selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković izjavio je da se njegovi izabranici neće opterećivati odbranom zlatne medalje.

"Rano je za prognoze. Pripreme tek počinju i prvo ćemo morati da vidimo u kakvim će sastavima biti ostale ekipe. Ići ćemo utakmicu po utakmicu, ne zanosimo se time da odbranimo zlatnu medalju već da svakoga napadnemo u svakom trenutku", rekao je Kolaković agenciji Beta.

Srbija će pripreme za Evropsko prvenstvo u Danskoj i Poljskoj početi sa 17 odbojkaša.

Reprezentativci će u Beogradu ostati do 1. agvusta kada će otputovati u Kranjsku Goru, a pred kontinentalni šampionat odigraće prijateljske utakmice sa Češkom, Poljskom, Bugarskom i još jednim, za sada nepoznatim, protivnikom.

"Nadam se da će svi biti orni i zdravi, Evropsko prvenstvo je veliki izazov i velika inspitracija", kazao je selektor.

On je naveo da se u ekipi oseća gorčina zbog neprolaska na završni turnir Svetske lige, ali da se ipak nada dobroj atmosferi.

"Oseća se blaga gorčina zbog toga što se nismo plasirali na finalni turnir Svetske lige, ali ipak se nadam jako dobroj atmosferi. Imali smo nešto više od dve nedelje odmora, što do sada nije bilo uobičajeno i verujem da su se igrači zaželeli rada", rekao je Kolaković.

Evropsko prvenstvo će se odigrati u Danskoj i Poljskoj od 20. do 29. septembra. Srbija je u Grupi "C" sa selekcijama Slovenije, Finske i Holandije.

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.