Kolaković: "Uloženi trud izašao na videlo"

Autor: Beta Beta
nedelja 22.09.2013.
20:56
Izvor: Beta

Kormilar muške odbojkaške reprezentacije Srbije ocenio je današnji trijumf nad Finskom kao plod sjajne reakcije i rada koji je ekipa pokazala u pripremnom periodu.

ossrb.org
ossrb.org

Povezane vesti

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je danas da je zadovoljan igrom svojih izabranika u meču sa Finskom i dodao da je srećan zbog dobre reakcije ekipe na pritisak.

"Izuzetno mi je drago što smo došli do važne pobede, koja nas je odvela do druge pozicije u grupi. Takođe, srećan sam što na pritisak koji nosimo kao prvaci Evrope odreagovali na pravi način. Juče smo poslednja tri seta protiv Holandije i danas protiv Finske odreagovali pozitivnom nervozom i igrali našu igru", kazao je Kolaković.

Reprezentacija Srbije je danas u poslednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva pobedila Finsku sa 3:0 i tako izborila plasman u osminu finala kontinentalnog takmičenja.

Kolaković je kazao da ga raduje što je ekipa protiv Finske pokazala svoj kvalitet.

"Napokon smo pokazali da sve ono što smo radili u pripremnom periodu daje rezultate. Ovaj tim ima mladih igrača, ali me raduje što su u trećem setu protiv Finske pokazali da može da se računa njih", kazao je Kolaković.

Reprezentativci Srbije sutra će putovati u Arhus, gde će u osmini finala 24. septembra igrati protiv domaćina Danske, a Kolaković je rekao da maksimalno poštuje protivnika, iako o njima ne poseduje bilo kakve informacije.

"Znamo da nisu vrh svetske odbojke, kao ni evropske, ali moramo da ih poštujemo. Moramo da damo sve od sebe da prođemo tu prepreku. Nemamo nikakvih inforamcija o Dancima i niko od naših igrača ne poznaje njihovu selekciju. Sa druge strane njihovi rezultati pokazaju da moramo da budemo oprezni, jer su pobedili Belorusiju i uzeli set Belgiji", kazao je Kolaković.

"Svaki puniji ambijent je inspirativan za moje igrače i verujem da će biti baš lepo igrati u Arhusu protiv domaćina, iako će navijači biti protiv nas", dodao je on.

Ne propustite