Koliko Zvezda ima vremena?

Autor: Darko Mitrović
utorak 15.04.2014.
22:05
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Kao i godinama unazad, u Crvenoj zvezdi se ponovo nalaze u ''trci sa vremenom'' kad je u pitanju osiguravanje učešća u Evropi. Ipak, ovog puta je situacija mnogo ozbiljnija, a vremena je ostalo tako malo...

Povezane vesti

Naime, prema poslednjim informacijama, koje prenose ''Novosti'', Crvena zvezda ima rok do 23. aprila da u UEFA pošalje obimnu dokumentaciju, sa detaljnim planom rešavanja spornih pitanja koja prete da klub sa Marakane do daljnjeg udalje sa evropske scene, bez obzira kako se trka za titulu sa Partizanom završila.

Dakle, još samo osam dana je Zvezdinoj upravi na raspolaganju, ali ni posle toga neće moći mirno da spavaju. Naime, kada sa Marakane stigne odgovor, uslediće razmatranje te dokumentacije od strane UEFA i veliko je pitanje kakav će nihov konačan odgovor biti. Ukoliko Zvezdin plan bude prihvaćen, uslediće kontrola njegovog sprovođenja, što takođe može da izazove teškoće crveno-belima.

A rasplet cele priče trebalo bi da se zna najkasnije do 25. maja, kada će Kontrolno telo Evropske kuće fudbala doneti konačnu odluku o eventualnim sankcijama Crvenoj zvezdi, u slučaju da klub iz Ljutice Bogdana ne uspe da se izbori sa problemima.

Najdrastičnija kazna bila bi diskvalifikacija sa evropske scene na izvesno vreme, a moguće su i novčane kazne, zabrane registracije novih igrača za UEFA takmičenja, ograničenje broja igrača u UEFA, oduzimanje bodova...

Dakle, uporedo sa završnicom borbe za titulu, na Marakani vlada i velika zebnja kako će se završiti problem sa UEFA. A ako sve bude onako kako crveno-beli žele, krajem maja moglo bi da usledi i njihovo dvostruko slavlje.

U suprotnom...


Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.