Komesar takmičenja "vezuje" Jankovića za klupu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 25.02.2014.
23:19
Izvor: Sportske.net

Trener FK Rad, profesor Aleksandar Janković, našao se na udaru komesara za takmičenje u JSL koji mu je poručio da u nastavku sezone neće moći da obavlja ulogu trenera "Građevinara", iako je na Banovom Brdu pokušao da "prevari" propise.

fcrad.co.rs
fcrad.co.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Rada od narednog vikenda neće moći da dobijaju instrukcije svog trenera Aleksandra Jankovića tokom trajanja utakmice.

Šef katedre za fudbal, na 'Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja', oglušio se u subotu o odluku Takmičarske komisije JSL koja mu je zabranila da vodi ekipu dok ne stekne trenersku PRO licencu.

Rad je pred nastavak sezone prijavio Čedomira Đoinčevića kao trenera a Janković je prijavljen kao asistent. Ipak, uloge na Banovom brdu bile su obrnute.

"Propisi jasno govore da u restriktivnom prostoru za vreme utakmice može da stoji samo trener sa pro-licencom, a da pomoćnik koji je ne poseduje može povremeno da ustaje, možda udeli neki savet i vrati se na klupu" objašnjava za "Novosti" komesar za takmičenje Jelen Superlige Vladimir Bulatović.

Bulatović je dodao da ni trenru Donjeg Srema nije dozvoljeno da vodi ekipu na terenu iz istog razloga kao i u slučaju Aleksandra Jankovića, zbog čega je najavio da će problem biti rešen već tokom narednog vikenda.

"Nisam dozvolio Vladi Čapljiću da vodi utakmice u Donjem Sremu, pa tako ni Aleksandar Janković neće biti izuzetak. Izboriću se ja i sa ovim, zaštitiću i Trenersku organizaciju koja se takođe drži slova propisa i izdaje licence samo na osnovu stečene diplome" poručio je Bulatović.

To znači da će Aleksandar Janković sedeti na klupi FK Rad u subotnjem okršaju sa Novim Pazarom ali da će Čedomir Đoinčević morati da daje savete igračima tokom utakmice.

Ne propustite