Kostić igrač godine u Groningenu, hoće li ga Drulović zvati?

Autor: Boris Jovanović
sreda 07.05.2014.
10:17
Izvor: Sportske.net

Filip Kostić je srpski igrač koji je najviše napredovao prošle sezone. Odigrao sjajno u Groningenu, našao se u društvu Suareza, Robena i svog prethodnika Dušana Tadića! Hoće li putovati na turneju "preko bare"

Povezane vesti

Kostić se afirmisao u kragujevačkom Radničkom sa kojim je prošao put od treće lige do JSL. Veoma brz, sa razornom levicom, igrao je odlično u srpskoj eliti, zanimljivo njegov transfer od oko 700 000 evra je najveći u istoriji kluba.

Otišao je u Groningen, kao zamena za Dušana Tadića koji se preselio u Tvente. Prve sezone nije mnogo igrao, ali je strašno napredovao na taktičkom planu, ove je eksplodirao, priznanje je stiglo pre par dana, Kostić je igrač godine u svom klubu.

Groningen za koji su svojevremeno srpski ljubitelji fudbala čuli kada je igrao sa Partizanom u Evropi i kada je Milko Đurovski postigao onaj legendarni gol je oduvek bio strašan rasadnik igrača.

Roben i Luis Suarez su tu stekli afirmaciju, onda je Tadić iz Vojvodine otišao među "zeleno-bele" i napravio sjajnu karijeru, sada je na redu Kostić.On je postigao 10 golova ove sezone, ali je krenuo Tadićevim stopama, sa 18 asistencija je privukao pažnju velikih klubova. Da li i njega čeka odlazak u veću sredinu ovog leta još se ne zna, zavisi od ponuda, videćemo da li je vreme za odlazak na viši nivo.

Drulović bi, priča se, mogao da mu pruži šansu već na narednoj turneji, Kostić je igrač koji bi mogao u narednim godinama da pomogne "Orlovima", a priznanje je samo podstrek da nastavi ovako.Filip je inače i od kluba, i od navijača proglašen za fudbalera godine, dakle nije bilo nikakve dileme, apsolutno najbolji!

Ne propustite

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.